سه شنبه / ۱۰ تیر / ۱۴۰۴ Tuesday / 1 July / 2025
×

اختصاصی باران شمال – مهندس حجت الله علی‌محمدی ضمن تبریک روز مهندس به‌خصوص به مهندسان کشاورزی، بحث امنیت غذایی را در دنیای امروز موردتوجه قرار داد و افزود: شرایط در دنیا به‌گونه‌ای است که با دانش و تکنیک‌های کشاورزی، مهندسان کشاورزی می‌توانند دراین‌خصوص اثرگذار باشند. * از ۲۰ رشته موجود کشاورزی، فقط ۴ تا ۵ […]

ظرفیت مغفول مانده مهندسان کشاورزی در کرسی شورایی

اختصاصی باران شمال – مهندس حجت الله علی‌محمدی ضمن تبریک روز مهندس به‌خصوص به مهندسان کشاورزی، بحث امنیت غذایی را در دنیای امروز موردتوجه قرار داد و افزود: شرایط در دنیا به‌گونه‌ای است که با دانش و تکنیک‌های کشاورزی، مهندسان کشاورزی می‌توانند دراین‌خصوص اثرگذار باشند.

مهندس حجت الله علی‌ محمدی رئیس سابق نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

مهندس حجت الله علی‌ محمدی رئیس سابق نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

* از ۲۰ رشته موجود کشاورزی، فقط ۴ تا ۵ رشته در استان فعال است
حجت الله علی‌محمدی رئیس سابق نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مازندران و نائب رئیس شورای نظام مهندسی با اشاره به گرایش‌های متعدد کشاورزی و عدم استفاده درست از ظرفیت دانش‌آموختگان این رشته در استان با وجود محصولات مختلف کشاورزی، گفت: از ۲۰ رشته موجود کشاورزی، فقط ۴ تا ۵ رشته فعال هستند.

علی‌محمدی باتوجه‌به اینکه صنعت در استان مازندران موردتوجه قرار نگرفته است، به بحث صنایع تبدیلی پرداخت و اضافه کرد: در کنار محصولات کشاورزی که در استان کشت می‌شود، توجه به صنایع تبدیلی می‌تواند هم اشتغال ایجاد کند و هم سرعت توسعه استان را افزایش دهد.

وی با تأکید بر سازمان‌های زیر مجموعه شهرداری که در حوزه تخصص کشاورزی قرار می‌گیرد و شامل سازمان‌های پسماند، میوه‌وتره‌بار و سیما، منظر و فضای سبز می‌شوند ضمن اشاره به بیش از ۸۰۰ دانش‌آموخته محیط‌ زیست در نظام‌مهندسی کشاورزی که با انگیزه و انرژی بالا، آماده خدمت هستند، گفت: متأسفانه نتوانستیم از این ظرفیت عظیم استفاده کنیم.

وی خرید گل‌های زینتی و فصلی توسط شهرداری‌ها در طول سال را یکی از ظرفیت‌های مغفول و قابل‌استفاده دانست و با ابراز تأسف بابت خرید این محصولات از شهرهای دیگر، پیشنهاد کرد با تولید این‌گونه محصولات ضمن درآمدزایی برای مجموعه شهرداری، زمینه اشتغال جوانان تحصیل‌کرده را نیز فراهم کنیم.

رئیس سابق سازمان نظام‌ مهندسی کشاورزی مازندران در بحث میوه‌وتره‌بار نیز نگاه حاضر به این بخش را غیرقابل‌قبول عنوان کرد و افزود: دکه‌های میوه‌فروشی با هدف عرضه مستقیم محصولات ساخته شده‌اند اما مشاهده می‌شود که محصولات در این مراکز گران‌تر عرضه می‌گردد که این نشان‌دهنده‌ی عدم موفقیت این طرح است. وی در بحث سازمان پسماند نیز به آب‌های سطحی و درختان میوه در سطح شهر اشاره کرد و خواستار استفاده از ظرفیت کارشناسان کشاورزی در این بخش شد.

• کرسی‌ خالی متخصصان کشاورزی در نهاد تصمیم گیر شورای شهر
مهندس علی‌محمدی در بخش پایانی سخنانش به دلایل عدم استفاده از متخصصان پرداخت و ضمن تأکید بر ورود افراد مثمر ثمر به عرصه‌های تخصصی و اشاره به ظرفیت اول شهر و استان که کشاورزی است اشاره کرد و این سؤال را مطرح کرد که باتوجه‌به این موارد چرا در نقاط مهم تصمیم‌گیری برای شهر مانند شورای اسلامی شهر، هیچ کرسی‌ای توسط یک کارشناس متخصص کشاورزی اشغال نشده است؟

وی ضمن تأکید بر ساماندهی موارد تخصصی مرتبط با بخش کشاورزی در آینده، ابراز امیدواری کرد شاهد حضور متخصصان عرصه‌های مختلف موردنیاز از جمله کشاورزی در مراکز مهم تصمیم‌گیری از جمله شورای اسلامی شهر باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *