سه شنبه / ۱۰ تیر / ۱۴۰۴ Tuesday / 1 July / 2025
×

باران شمال / رئیس هیأت تکواندو سوادکوه با اشاره به سابقه تکواندو در سوادکوه از مشکلات و توانمندی‌های این رشته ورزشی گفت. به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان سوادکوه، کسب عناوین اول و دوم مسابقات مرحله اول انتخابی تیم ملی توسط تکواندوکاران سوادکوه بهانه‌ای شد تا با این تکواندوکاران و خانواده و مربیان و رئیس […]

تکواندو شهرستان سوادکوه، از تمرین روی موزائیک تا قهرمانی کشور

باران شمال / رئیس هیأت تکواندو سوادکوه با اشاره به سابقه تکواندو در سوادکوه از مشکلات و توانمندی‌های این رشته ورزشی گفت. به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان سوادکوه، کسب عناوین اول و دوم مسابقات مرحله اول انتخابی تیم ملی توسط تکواندوکاران سوادکوه بهانه‌ای شد تا با این تکواندوکاران و خانواده و مربیان و رئیس هیأت تکواندو سوادکوه مصاحبه کنیم.

* ۲۳ تکواندوکار سوادکوهی در لیگ و تیم ملی

رئیس هیأت تکواندو سوادکوه با اشاره به اینکه ۸ سال مسؤولیت هیأت تکواندو شهرستان سوادکوه را بر عهده دارد، گفت: در سال‌های اخیر ۱۸ تکواندوکار در لیک کشور و ۵ نفر به اردوی تیم ملی حضور داشتند، گفت: ۲ مربی خانم و ۲ کلاس خانم داریم و تا دو ماه آینده کلاس جدید در شهرستان آغاز می‌شود.

حمید خلیل‌پور با بیان اینکه از سال ۱۳۶۶ تکواندو را آغاز کرد، افزود: کف سالن تکواندو ما بتنی بود و ما تشک از خانه می‌بردیم و کف «انبار گاز» به عنوان سالن تمرینی ما گلی و سالن سرد بود و یادم است که اولین ساق‌بند و ساعدبند متعلق به خودمان را که تکواندوکاران زیراب را هم دیدند که در قهرمانی کشور کسب کردم  به ما ساعدبند و ساق‌بند دادند و در مسابقات یک‌نفر مسؤول امانت وسایل از تیم‌های بزرگ بود.

وی با بیان اینکه در سالن دیگر روی موزاییک که سالن در و پنجره نداشت، کار می‌کردیم و از فرشید قدیمی که سالن را بخاری داد  و تاتمی گذاشت و سالن به رزمی‌ها داد و رزمی، جان گرفت.

رئیس هیأت تکواندو شهرستان سوادکوه با اشاره به اینکه گله از مسؤولان داریم و نمایندگان در زمان رأی‌گیری از ما رأی می‌گیرند و دیگر پیگیر نیستند و یک ریال مدیون مدیران نیستیم و حتی کمک عاطفی و روحی هم ندیدیم و نمی‌دانیم که شورای ورزش کجاست، خاطرنشان کرد: در افتخارآفرینی اخیر ۲ تکواندوکار سوادکوهی عضو شورای شهر زیراب زحمت کشیدند و جای را خالی کردند که ما بنر بخریم و نصب کنیم و از مسوولان انتخابی و انتصابی و صنایع مختلف کمکی نشد.

*ابهام در حساب بانکی هیأت تکواندو سوادکوه

خلیل‌پور با بیان اینکه جامعه تکواندو با کمک والدین در حال ادامه حیات است به مشکل حساب هیأت تکواندو اشاره کرد و اظهار کرد: حساب هیات تکواندوی ما در بانک ملی قرار دارد و در ۹ سال اخیر، مشخص نیست و پولی که استان برای هیأت ما واریز می‌کند در بانک ملی مشخص نیست و پیگیری ما هنوز جواب نداد.

وی با بیان اینکه از حمایت مدیران مختلف که بخواهند حمایت کنند استقبال می‌کنیم و ریال به ریال را هم جواب می‌دهیم، افزود: اگر ورزشکاران ما از شهرستان‌های دیگر بودند و این همه توانمندی داشتند را بسیار اهمیت می‌دادند و حضور تکواندوکاران ما در لیگ کشور و در اردوی تیم ملی با توجه به جمعیت شهرستان رکورد بزرگی است.

رئیس هیأت تکواندو شهرستان سوادکوه با بیان اینکه اگر کمک مالی والدین نباشد استعداد‌های فرزندان آنان راکد می‌شود و ضعف اشتغال والدین هم مانع بزرگی برای توانمند‌شدن ورزشکاران است، افزود: اگر اشتغال‌زایی حداقلی شود، ورزشکاران می‌مانند و نزدیک‌تر ین افراد ما به ما حرف می‌زنند ولی ما تحمل کردیم که ورزشکاران ما به حقشان برسند.

خلیل‌پور، گفت: مدیری به من گفت که نامه می‌زنم و به شرکت‌ها بروید و ببینید با این نامه چکار می‌کنند.

* ۷ بازی نفس‌گیر

طاها احسانی که در مسابقات مرحله اول انتخابی تیم ملی به عنوان نفر برتر در رده سنی نونهالان منفی ۵۳ رسید، گفت: تکواندو را از ۶ سال پیش با استاد خلیل پور شروع کردم.

وی با بیان اینکه در مسابقات انتخاباتی اخیر ۷ بازی کردم که نفس‌گیر بود تا برنده شدم و با مربیگری سجاد علیزاده باخت را تبدیل به برد کردم، اظهار کرد: کلاس هشتم هستم و از همکاری سید مجتبی ه‍اشمی مدیر مدرسه ممنونم که همکاری کردند و به نظرم درس با ورزش تناقض ندارند و با مدیریت زمان می‌توان در هر دو موفق شد.

*کلمه «یا» بین ورزش و درس اشتباه است

بابک بهرام‌‌زاد که در وزن منفی ۶۵، رده دوم را کسب کرد، گفت: از استاد خلیل‌پور و مربیانم تشکر می‌کنم و در مسابقات اخیر ۵ مبارزه داشتم و در فینال به دلیل مصدومیت نتوانستم بازی کنم.

وی با بیان اینکه کلاس هشتم هستم و از مدیر مدرسه آقای سید مجتبی هاشمی تشکر می‌کنم و کلمه «یا» بین ورزش و درس اشتباه است و می‌توان با برنامه‌ریزی به اهداف این مهم دست یافت.

*استعدادیابی در مدارس سوادکوه

سجاد علیزاده از حضور رییس و نائب رییس هیأت تکواندو تشکر می‌کنم و مسابقات مرحله اول انتخابی تیم ملی در فدراسیون تکواندو برگزار شد و ۲ تکواندوکار به مرحله دوم راه یافتند، گفت: در سه ماه مانده به مسابقات روزانه تمرین داشتیم و مکان مرحله دوم مسابقات انتخابی هنوز مشخص نشده.

مربی تیم تکواندو سوادکوه با اشاره به اینکه برای مسابقات جهانی بلغارستان و آسیایی کلاس آموزشی مورد نظر است.

وی با بیان اینکه مربیگری و داوری درجه ۳‌را دارم، افزود:  استعداد‌یابی در مدارس هم اولویت است که پیگیری می‌کنیم‌.

* ۱۴۵ تکواندوکار سازمان‌یافته در سوادکوه

نایب رئیس هیأت تکواندو شهرستان سوادکوه با اشاره به اینکه ۲۰ سال تکواندو کار می‌کنم، گفت: بانک اطلاعات تکواندو ما مشکل داشت و مانع بزرگ برای ارتقا درجه بود و از ۲۰ سال پیش داور جدید نداشتیم.

ایمان خادمی با بیان اینکه ۳ داور هم در طول ۵ سال اخیر در شهرستان اضافه شدند، افزود: کلاس بانوان در پل سفید از ۳ سال پیش راه‌اندازی شد و ۹۰ تکواندو کار دختر و تعداد ۵۵ تکواندوکار پسر سازمان‌یافته و برای ترغیب ورزش نیاز به فرهنگ‌سازی داریم.

وی با اشاره به اینکه مربیان به‌روزی داریم که ۲ فینالیست در مسابقات انتخابی دادیم، خاطرنشان کرد: دوران طلایی که ۳۰۰ تکواندو کار داشتیم و پس از آنکه استاد قلی‌نژاد رفتند که تکواندو خوابید و استاد خلیل‌پور رییس هیات  حمایت خیلی خوبی دارد و وضعیت رو به رشد است.

خادمی، گفت:  حمایت خانواده باعث موفقیت‌های جواد امیری، ترنم احمدنژاد، طاها احسانی و بابک بهرام‌زاد شد.

*شهرهای بزرگ با امکانات زیاد و قهرمان کم و شهرهای کوچک با امکانات کم و قهرمانان بزرگ

کیومرث بهرام‌زاد پدر بابک که در مسابقات اخیر به عنوان دوم دست یافت، گفت: در شهرهای بزرگ دیگر می‌رویم که نسبت به جمعیتشان ورزشکاران کمتری دارند ولی امکانات و سالن‌های مجهز دارند ولی فضای ورزشی ما کم است و می‌توان مدیریت بهتری داشت تا از آن بهره گرفت.

وی افزود: اگر ببینم فرزندم در شهرستان سوادکوه نتواند حرفه‌ای تمرین کند به شهرهایی برخوردار می‌برم تا از امکانات شهرهای بزرگ استفاده کند و ما باشگاهی داریم که رختکن ندارد.

*آینده فرزندان در عملکرد مربیان

اسماعیل احسانی پدر طاها با اشاره به اینکه مربیان خوبی هستند ولی آینده فرزندانم را در مربیان می‌بینم و درس آنها برایم اولویت است تا زندگی مساعدی داشته باشند و وقتی زندگی اساتید را می‌بینم نمی‌توان روی ورزش به عنوان ممر زندگی برنامه‌ریزی کنم و وقتی ببینم در شهرستان امکان توسعه ورزشی ندارد به شهرهای دیگر می‌روم.

وی با اشاره به اینکه هزینه‌ها بالاست و نیاز به بنر نداریم و بهتر است کمک شود و از شرکت هفته گذشته کمک خواستم ولی جواب رد شنیدم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *