باران شمال / مجتبی شیرازی – وی افزود: مازندران به ویژه غرب این استان ظرفیت تولید ۲۰۰ هزار تن کیوی دارد که عمده محصول قابلیت صادرات دارد و عمده خریدار این محصول کشور هند، ازبکستان و امارات و روسیه است.
وی بیان داشت: از آنجایی که صادرات محصولات گیاهی در هر کشوری شرایط خاص خود را دارد بنابراین با رایزنی های سازمان حفظ نباتات کشور در ماه های اخیر با طرف های هندی، آن کشور نامه ای داده که تعداد ۱۰ محموله در قالب ۲۰۰ تن کیوی به کشورشان صادر شود منوط به آنکه قوانین هندوستان به شناسنامه دار کردن مناطق تولید کیوی و سورتینگ استان انجام گرفته باشد.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: مقدار ۱۰۰ تن هم همزمان امروز از استان گیلان به کشور هند صادر شد و در زمان حاضر از مجموع حدود هفت هزار و ۵۰۰ هکتار باغ کیوی در مازندران به ویژه غرب این استان در اجرای طرح شناسنامه دار کردن باغ ها، تاکنون حدود ۷۰۰ هکتار در سامانه سماک برای اخذ کد QR ثبت نام شد که تا این تاریخ ۲۳۰ هکتار محصولات تولیدشده موفق به دریافت این کد شدند.
زاغی یادآور شد: با توجه به وضعیت موجود و همراهی باغداران در راستای طرح شناسنامه دار کردن باغ ها می توان پیش بینی کرد امسال حدود ۳۰ هزار تن کیوی در صورت رفع محدودیت ها و از سرگیری صادرات به کشور هند صادر شود.
وی افزود: از زمان فصل برداشت کیوی تاکنون ۱۰ هزار تن کیوی از مازندران به کشورهای روسیه، ازبکستان، امارات و قزاقستان صادر شد و هرچند این مقدار صادرات در قیاس با مدت مشابه سال گذشته حدود ۳۰ درصد کمتر بود امیدوارم با از سرگیری دوباره صادرات به کشور هند که حدود ۴۰ درصد خریدار کیوی شمال ایران است شاهد رونق صادرات این محصول در منطقه باشیم.
وی خاطرنشان کرد: باغداران کیوی استان در اسرع وقت نسبت به ثبت نام در سامانه سماک و انتخاب کارشناس برای نظارت نسبت به دریافت کد یادشده برای سال آینده از هم اکنون اقدام کنند.
دیدگاهتان را بنویسید