باران شمال: سید محمود حسینی پور که از روز نخست جلوس بر کرسی استانداری مازندران که همواره بر تکریم ارباب رجوع در نظام اداری تاکید داشته و در جلسات و برنامه های مختلف از ضرورت نهادینه شدن آن سخن می گفت، این بار در یادداشتی مجددا به این مهم پرداخت. یادداشت حسینی پور از دو […]
باران شمال: سید محمود حسینی پور که از روز نخست جلوس بر کرسی استانداری مازندران که همواره بر تکریم ارباب رجوع در نظام اداری تاکید داشته و در جلسات و برنامه های مختلف از ضرورت نهادینه شدن آن سخن می گفت، این بار در یادداشتی مجددا به این مهم پرداخت.
یادداشت حسینی پور از دو بخش کوتاه با دو عنوان «تکریم ارباب رجوع در نظام اداری» و «امتیازات تکریم ارباب رجوع برای ادارات استان مازندران» تشکیل شده و در آن تلاش شده علاوه بر اهمیت و ضرورت تکریم ارباب رجوع به امتیازات ناشی از آن در ارزیابی عملکرد نیز اشاره کند تا مدیران و کارکنان دستگاه های مختلف، آگاهانه و صادقانه برای تحقق بیشتر این مهم تلاش کنند. در ادامه، متن یادداشت استاندار مازندران از نظرتان می گذرد.
تکریم ارباب رجوع در نظام اداری
یکی از هدفهای اصلی هر سازمان ، جلب رضایت مشتریان و ارباب رجوع از طریق ارایه خدمات با کیفیت مطلوب است.
در نظام اداری و اجرایی رضایت مردم از خدمات دستگاههای دولتی یکی از شاخص های اصلی سنجش کار آمدی و رشد و توسعه می باشد و مؤلفه هایی از قبیل سرعت، صحت و دقت در انجام کار مراجعان، چگونگی رفتار و برخورد با ارباب رجوع و اطلاع رسانی مناسب عواملی هستند که موجب رضایتمندی مراجعین می شوند.
چندی پیش مقوله رضایت ارباب رجوع در نظام اداری کشور کمتر مورد توجه بوده است و دستگاههای اجرایی اغلب بازخوردی از خدمات ارایه شده نداشته اند و گردآوری دیدگاههای مراجعان و اعمال آن در فرایند کار جایگاهی نداشته است و کارکنان دستگاههای اجرایی در برخی موارد قوانین و مقررات را به میل خود تفسیر کرده و دشواری هایی در زمینه خدمت دهی ایجاد شده است.
چگونگی رفتار با مراجعان و برخورد با آنان را باید به نکته های پیش گفته اضافه کرد که بعضا به صورت رفتار نامناسب و غیر محترمانه نمایان می شود و علی رغم تاکید ارزش های مذهبی، به این امر توجه کمتری شده است.
با توجه به موارد فوق الذکر، به منظور ایجاد ساز و کارهای لازم در ارایه خدمات مطلوب، مناسب و مؤثر به مردم و برخورد مناسب کارکنان با مراجعان و نهادینه شدن موضوع رضایتمندی مراجعان دستگاههای دولتی ، برنامه ارتقاء و حفظ کرامت مردم در نظام اداری به عنوان یکی از برنامه های مهم تحول اداری دولت مردمی آیت الله رئیسی منظور شده است.
امتیازات تکریم ارباب رجوع برای ادارات استان مازندران
۱- تضمین کننده استفاده صحیح از منابع و امکانات
۲- بهبود ارائه خدمات
۳- کاهش میزان تعارضات بین مردم و کارکنان
۴- کاهش میزان دوباره کاریها و سردرگمیها
۵- بهبود نظام اطلاعرسانی و اطلاعدهی
۶- کنترل و ارزیابی بهتر و مطلوبتر عملیات و فعالیتها
۷- افزایش میزان بهرهوری، کارآیی و اثربخشی امور
۸- محیط جذاب کاری برای کارکنان
۹- ایجاد زمینههای رشد و توسعه فعالیتها
۱۰- افزایش قابلیت و سازگاری با محیط
۱۱- شناسایی بهتر نقاط قوت وضعف سازمان
۱۲- شناسایی فرصتها و بهرهگیری از آنها در جهت پیشبرد اهداف سازمان
۱۳- ایجاد انگیزه در دیگران
۱۴- تامین رضایت جامعه، مدیران و دستاندرکاران
۱۵- ایجاد پیوند ارتباطی سازمان و جامعه
۱۶- تحقق اصول اخلاقی حاکم بر روابط سازمانی
برای تحقق این اهداف، لازم است
مدیران واحد های ذیربط در سازمانها زمینههای مشارکت هرچه بیشتر تمام کارکنان را مهیا سازند.
قضاوت قاطبه ی ارباب رجوع و دستگاه های نظارتی ملاک عمل ما خواهد بود.
پدیده ی شوم رشوه خواری باید از فضای عمومی اداری استان برچیده شود.
همکاری مردم و رسانه ها بهترین و موثر ترین روش مبارزه با فساد است.
سید محمود حسینی پور
استاندار مازندران
دیدگاهتان را بنویسید