باران شمال: تصادفات رانندگی و مرگ ناشی از آن یکی از عوامل مهمی است که دهه ها در کشور و مازندران با آن درگیر هستیم و هر ساله تعداد بسیاری از هموطنان مان را به این دلیل از دست می دهیم. تاکنون راهکارهای بسیاری برای کاهش تصادفات و تلفات از سوی دستگاه های متولی لحاظ […]
باران شمال: تصادفات رانندگی و مرگ ناشی از آن یکی از عوامل مهمی است که دهه ها در کشور و مازندران با آن درگیر هستیم و هر ساله تعداد بسیاری از هموطنان مان را به این دلیل از دست می دهیم.
تاکنون راهکارهای بسیاری برای کاهش تصادفات و تلفات از سوی دستگاه های متولی لحاظ شده اما همچنان ایران یکی از کشورهای پر تصادف جهان است.
دیگر عادت کردیم به اینکه هر ساله خبر افزایش چند درصدی تلفات را در کشور و استان منتشر کنیم و کسی به آن واکنشی نداشته باشد. چون تکرار یک مساله از ناهنجاری و زشتی آن می کاهد.
آمار کلی سال ۱۴۰۱ نیز نشان می دهد که برخلاف برنامه ها و اقدامات اعلام شده دستگاههای متولی برای مهار تلفات رانندگی و کاهش تصادفات جادهای، همچنان مرگ و میر و حوادث ناشی از تصادفات جادهای روند افزایشی دارد.
کارشناسان عواملی چون نا استاندارد بودن جاده ها، کیفیت پایین خودروها، عدم رعایت برخی رانندگان، کمبود منابع مالی برای نگهداری و بهسازی جاده ای، سرعت غیر مجاز، خوابآلودگی، واژگونی وسیله نقلیه و… را از مهم ترین دلایل افزایش تصادفات رانندگی در کشور و استان ذکر می کنند.
درباره آمار مازندران به تازگی دکتر عباسی مدیرکل پزشکی قانونی استان در جمع خبرنگاران گفت: «آمار تلفات حوادث رانندگی استان در سال گذشته، ۶۳۷ نفر گزارش شده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل آن ۹ درصد افزایش داشت و از کل تلفات تصادفات در سال گذشته ۴۸۹ نفر مرد و مابقی زن هستند.
وی با بیان اینکه از کل تلفات ۴۶۳ نفر در محورهای برون شهری و راه روستایی و ۱۷۴ نفر در مسیرهای درون شهری جان خود را از دست داده اند، افزود: در این مدت شهرستانهای ساری با ۸۶، آمل با ۸۱ و بابل با ۷۵ فوتی بیشترین و شهرستان رامسر با ۱۰ فوتی کمترین تلفات حوادث رانندگی را داشتند.
عباسی گفت: بر اساس آمارهای موجود ۱۳ هزار و ۴۳۱ مصدوم حوادث رانندگی در سال ۱۴۰۱ به مراکز پزشکی قانونی استان مراجعه کردند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل آن ۳ درصد افزایش داشت».
باید این نکته مهم کارشناسان را در نظر داشت که مهمترین عامل در افزایش تصادفات، نوع نگاه اجتماعی به تخلفات رانندگی است و تا وقتی مقرراتی که برای حفظ ایمنی مردم و شهروندان تدوین شده بین مردم به عنوان عاملی مزاحم و محدود کننده تلفی میشود، نمی توان انتظار بهبود داشت باید به همه جانبه های ماجرا به موازات هم پرداخته شود.
درست است مازندران، میزبان تعطیلات ایران و آخر هفته های تهرانی ها است و از همه جای ایران به این استان سفر می کنند اما انتظار می رفت حداقل در این سه چهار سالی که کم و بیش با ویروس کرونا درگیر هستیم این آمار کاهش یابد.
چرا که هم شاهد ایجاد محدودیت برای تردد در مازندران بودیم و در مقاطعی از ورود مسافران به استان جلوگیری شد، هم جریمه های مربوطه افزایش یافت و هم شاهد افزایش حضور و تردد نیروی انتظامی در محورهای مختلف بوده ایم.
این آمار مرگ و میر در حقیقت هشداری برای مسئولان و دست اندرکاران بخشهای مختلف است تا با رفع نواقص موجود و بکارگیری تدابیر لازم، به بهبود اوضاع کمک کنند.
عدم تاثیر راهکارهای موجود در کاهش تصادفات، نشان می دهد باید با برنامه تر و جدی تر به ماجرا ورود کرد تا شاهد اتفاقات خوبی باشیم. در غیر این صورت با وضعیت فعلی، همچنان اتفاق خاصی نخواهد افتاد.
و نتیجه آن می شود که هر سال آمار مرگ و میر ناشی از تصادف افزایش می یابد و طبق معمول، تنها کار مهمی که مسئولان مربوطه انجام می دهند، ابراز تاسف است.
چرا که به نظر می رسد نگاهی سطحی به جاده های بین شهری، میدان ها، خیابان ها، چهارراه ها و گذرگاه های مازندران وجود دارد و می تواند گفت مقررات مربوطه آن چنان که باید به درستی اجرا نمی شود و بیشتر سلیقه ای و باری به هر جهت است.
در پایان امیدواریم نهادهای زیربط با رفع موانع موجود به شکل جدی با برگزاری جلسات مشترک برای رسیدن به راهکارهای مناسب و اساسی، برای رفع این معضل استان گردشگرپذیر اقدام کنند و برای ساکنان مازندران و مسافران آن، ضریب آسایش و امنیت را افزایش دهند.
دیدگاهتان را بنویسید