باران شمال: خبر مهم «ایجاد دومین پژوهشکده کشور در مازندران» می تواند برای عموم هم استانی ها خوشحال کننده و انرژی بخش باشد. اگر از همان دهه های گذشته، نگاه پژوهشی به موضوعات و پدیده ها وجود داشت، شاید امروز کشوری توسعه یافته بودیم و از این حجم مسائل و معضلات رنج نمی بردیم. از […]
باران شمال: خبر مهم «ایجاد دومین پژوهشکده کشور در مازندران» می تواند برای عموم هم استانی ها خوشحال کننده و انرژی بخش باشد.
اگر از همان دهه های گذشته، نگاه پژوهشی به موضوعات و پدیده ها وجود داشت، شاید امروز کشوری توسعه یافته بودیم و از این حجم مسائل و معضلات رنج نمی بردیم.
از اینرو امروز روی کار بودن مدیرانی دغدغه مند و پژوهش محور در استان و کشور که هدف شان اثربخشی و عملیاتی کردن دانش و علوم مختلف با راه اندازی مراکز نوآوری و پژوهشکده ها هستند، را باید به فال نیک گرفت.
این تفاهم نامه همکاری که اخیرا به منظور توسعه کارآفرینی و تجاریسازی موضوعات میراثفرهنگی و با هدف ایجاد و راهبری مرکز نوآوری بین پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری کشور و اداره کل میراثفرهنگی مازندران صورت پذیرفت، می تواند منشا برکات و اثرات مثبت فراوانی برای استان باشد.
چون این مهم در راستای اجرایی کردن نقشه علمی کشور و تعامل بیشتر بین بخشهای تخصصی و همچنین استفاده از ظرفیت فناوریهای جدید به امضای دو طرف «مصیب امیری رییس پژوهشگاه و صادق برزگر مدیر کل میراثفرهنگی مازندران» رسید.
بی تردید یکی از مشکلات دستگاه گردشگری استان در دهه های گذشته، نبود نگاه پژوهش محور بوده که در سایه آن، این اداره کل ارتباط کافی و موثر با ذینعفان خود نداشت و این خود عاملی برای وجود برخی ضعف ها و ناکارآمدی بوده است.
اقدام مثبت دیگر این تفاهم نامه، تقویت ارتباطی بین دانشگاه ها و دستگاه گردشگری است که در طول این دهه های گذشته همواره از این فاصله رنج می بردند.
راه اندازی مراکز نوآوری می تواند این فاصله و شکاف ها را پر کند و دستاوردهایی چون کاربردی کردن علم به همراه داشته باشد. است. چرا که وقتی علم کاربردی شود به طور حتم یادگیری عمیق اتفاق می افتد و تبدیل به محصول می شود.
نکته دیگر این است که امضای این تفاهم نامه سبب می شود ما از ذخیره های علمی کشور بهره مند شویم و این امر برای پیشبرد اهداف گردشگری یک توفیق است. از اینرو میراث فرهنگی و گردشگری استان به سبب رسالت خود، نیاز دارد که از وجود استادان صاحب نام و صاحب نظر بهره گیرد.
همچنین دانش آموختگان و دانشجویان می توانند با راهنمایی و همفکری استادان، ایده های نوآوارنه و خلاقانه خود را مطرح کنند. دانشگاه نیز وظیفه دارد برای تحقق این ایده ها در مراحل مختلف، حمایت های همه جانبه کند.
دکتر برزگر مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران با بیان اینکه «این اقدام در راستای تاکید رئیس جمهور محترم و استاندار جهادی و مردمی مازندران بر پژوهش محور شدن دستگاههای اجرایی برشمرد و گفت: ایجاد مراکز نوآوری با همکاری پژوهشگاه می تواند زمینه تعامل و همکاری های لازم را با خود پژوهشگاه و هم افزایی در راستای تجاری سازی موضوعات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران را به وجود آورد.
وی افزایش تعامل با فعالان این حوزه (بخش های خصوصی، استارت آپ ها و…)، تخصصی شدن آموزش ها، کاربردی سازی پژوهش ها، فراهم آوردن زمینه های همفکری و تعامل دو طرفه بین اداره کل و نهادهای پژوهشی در حوزه معاونت ها و … را از دیگر اثرات مثبت این تفاهم نامه بر شمرد و گفت: راه اندازی مرکز نوآوری در استان اتفاق جدید و مبارکی است که می توانیم در راستای آن از همه این موارد برخوردار شویم و اداره کل استان را در حوزه های مختلف رونق بخشیم».
به گزارش کرانه شمال، اظهارات آقای مدیرکل درست است و ما اگر نگاهی به متن تفاهم نامه بیندازیم، می بینیم که این تفاهمنامه با هدف تعامل و همفکری و همافزایی در چارچوب کاربردیسازی پژوهشهای میراثفرهنگی وگردشگری منعقد شد و موضوع آن، همکاری در راه اندازی، راهبری و توسعه مرکز نوآوری میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مازندران در محل اداره کل در ساری به منظور توسعه کارآفرینی و تجاریسازی موضوعات میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در استان مازندران است.
افتتاح این مرکز، زیست بوم گردشگری استان را تغییر می دهد و اتفاقا ما به این تغییر نیاز داریم چرا که اتفاقات بزرگ در سایه تغییرات جدی رخ می دهد. مرکز نوآوری می تواند زمینه گسترش دانش بومی را برای ما فراهم کند و قدرت شبکه سازی ما را تقویت نماید.
از اینرو ما باید به دنبال کارهای خلاقانه و نوآورانه باشیم، کارهایی که بتواند به خودکفایی علمی ما کمک کند. ما باید از استعدادها و سرمایه های اجتماعی خود با هر تفکر و اندیشه ای که هستند دفاع کنیم. چون با توجه به شرایط حساس کشور و تحریم ها و تهدیدهای همه جانبه دشمنان، چاره ای جز پیشرفت و خودکفایی نداریم و راه توسعه نیز از تحقیق و پژوهش علمی و موثر می گذرد.
در پایان ضمن تبریک این موفقیت به دستگاه گردشگری مازندران، امیدواریم با همراهی و همکاری همه مدیران و دست اندرکاران استان، شاهد موفقیت و توسعه مازندران در همه حوزه ها باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید