سه شنبه / ۱۰ تیر / ۱۴۰۴ Tuesday / 1 July / 2025
×

باران شمال: آیین اختتامیه رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت با محوریت رشد ازدواج و فرزندآوری استان مازندران با حضور حسینی‌پور استاندار مازندران، سُلگی معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری و جمعی از فعالان و نخبه های این حوزه در محل سالن همایش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ساری برگزار شد. به گزارش باران شمال […]

بحرانی یا اَبَر بحران؟! استاندار: پشت سر گذاشتن بحران جمعیت با تاسی از سبک زندگی اسلامی

باران شمال: آیین اختتامیه رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت با محوریت رشد ازدواج و فرزندآوری استان مازندران با حضور حسینی‌پور استاندار مازندران، سُلگی معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری و جمعی از فعالان و نخبه های این حوزه در محل سالن همایش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ساری برگزار شد.

به گزارش باران شمال در این مراسم از منتخبان برتر بخش‌های هفت‌گانه این جشنواره اعم از رسانه، نخبگان، مدیران، خانواده‌ها، دستگاه‌های حاکمیتی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی و سازمان‌های مردم‌نهاد، تجلیل و قدردانی شد.

اهمیت رشد ازدواج و فرزندآوری در استان مازندران به حدی است این استان به اتفاق  گیلان در جغرافیای سالمندی کشور جزو پیرترین استان های کشور هستند.

آمارهای رسمی حکایت از آن دارد که مازندران به شدت با مساله کاهش ازدواج مواجه است و سن ازدواج نیز در آن به نسبت بالاتر از دیگر استان های است. ضمن اینکه آمار طلاق ها هم در آن افزایش یافته و جزو دو سه استان اول کشور در حوزه طلاق محسوب می شود.

متاسفانه گرایش به تک ‌فرزندی در خانواده‌های مازندرانی طی دو دهه اخیر افزایش یافته و پیش بینی می شود تا یکی دو دهه آینده، تعداد سالمندان این استان بیش از دو برابر شود و به حدود ۳۰ درصد برسد.

از آنجا که براساس آمارهای جمعیتی، این استان با سرعت بیشتری نسبت به جمعیت کل کشور در حال پیر شدن است، می توان گفت مازندران در سال‌های آینده با چالش جمعیتی مواجه خواهد شد.

در راستای این گزارش ها و پیرو منویات رهبر انقلاب، مساله افزایش سالمندی در کشور مورد توجه قرار گرفت و ستاد ملی جوانی جمعیت تشکیل شد.

کارشناسان معتقدند هنوز هم دیر نشده و با انجام اقدامات عاجل و با استفاده از پنجره ی زاد و ولد جمعیتی طی پنج، شش سال آینده از این بحران عبور کنیم.

حال با این مقدمه مختصر و مفید، به بیان اظهارات استاندار مازندران در آیین اختتامیه رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت با محوریت رشد ازدواج و فرزندآوری، می پردازیم.

بحران جمعیت را با تاسی از سبک زندگی اسلامی پشت سر بگذاریم

سید محمود حسینی‌پور با بیان اینکه امروز مسئله جمعیت داریم که یک موضوع فراگیر ملی و بالطبع استانی است، گفت: متاسفانه امروز در استان به واسطه تهاجم فرهنگی سبک زندگی غربی در حال جایگزینی سبک زندگی اسلامی است. ما در بحران جوانی جمعیت قرار داریم و ما با تاسی به سبک زندگی اسلامی می‌توانیم این بحران را پشت سر بگذاریم.

وی با بیان اینکه باید به آموزه‌های دینی برگردیم هر چند منکر دستاوردهای علمی بشر نیز نیستیم، افزود: اگر بخواهیم علل یابی کنیم اولین بهانه توجیه مسئله، اقتصاد مطرح می‌شود و باید دید چرا زوج‌های دارای تمکن مالی عمدتا تک فرزند هستند!

استاندار مازندران با اظهار اینکه ما در حال بحران فرهنگی جمعیت هستیم و تبلیغات فرزند کمتر و زندگی بهتر شعار داده شد، گفت: ما بیش از هر چیزی در استان باید متولیان فرهنگی را به مسئله جوانی جمعیت ورود دهیم. جوانی جمعیت باید در جامعه تبیین شود و باید در اقشار گوناگون جامعه تشریح و تببین شود و دیگر متولیان عرصه فرهنگ به ویژه دانشگاه و آموزش و پرورش باید نقش آفرینی کنند و جامعه را به آگاهی برسانند.

حسینی‌پور تصریح کرد: ترکیب جمعیتی و سنی مازندران به شدت در حال تغییر است و این تغییر در غرب استان با سرعت بیشتری در حال اتفاق است.در چنین حالتی ما نیازمند آن هستیم که نگاه راهبردی به جوانی جمعیت داشته باشیم و بر این اساس، سیاست‌ها اعمال و اجرایی شود.

اعلان زنگ خطر پیری جمعیت از دهه هشتاد توسط رهبر انقلاب

روح الله سُلگی معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران در این مراسم یا گرامیداشت سوم خردادماه سالروز حماسه فتح خرمشهر، گفت: موضوع جمعیت از اواخر دهه هشتاد توسط رهبر معظم انقلاب گوشزد شد و زنگ خطر آن اعلان شد و در سال ۸۷ موضوع جمعیت به‌عنوان یک چالش مورد پژوهش قرار گرفت و عنوان شد که ما در آینده‌ای نزدیک وارد چاله جمعیتی خواهیم شد. لذا رهبر معظم انقلاب در پی این گزارش بر لزوم اتخاذ سیاست‌های حمایتی در موضوع جمعیت تاکید کردند.

وی افزود: دلایل و چرایی موضوع کاهش جمعیت در مازندران مورد بررسی قرار گرفت که از جمله آن بود که مسئله تنها اقتصاد و اعتیاد نیست بلکه مسئله القای سبک زندگی خاص و غربی، نبرد رسانه‌ای و هجمه رسانه‌ای یک مسئله اصلی است.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران، بیان کرد: سه استان البرز، گیلان و مازندران در زمره سه استان دارای بیشترین چاله جمعیتی در کشور هستند که قطعا به مسئله فرهنگ نیز باز می‌گردد.

وی عنوان کرد: لذا باید واکاوی فرهنگی در این حوزه صورت گرفت و البته نقش رسانه و فرهنگ در این موضوع یک نقش موثر برای رفع انگاره‌ها است.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران، گفت: بسته‌های حمایتی ملی برای این مسئله در نظر گرفته شده است اما در استان مازندران بسته‌های حمایتی مجزایی دیده شده است تا مدل و انگاره‌های فرهنگی را تغییر دهیم.

سلگی با بیان اینکه طلاق یکی از چالش‌های جدی مازندران است، گفت: و این مسئله باید مورد واکاوی قرار گیرد. از اقدامات خوب این حوزه می توان به غربال گری بیش از نیم میلیون جمعیت استان اشاره کرد که از این تعداد بیش از ۱۲ هزار زوج نابارور شناسایی شده و در حال هدایت به مراکز درمانی با تخفیفات ویژه درمانی هستند

به گزارش باران شمال، در پایان این مراسم از منتخبان برتر بخش‌های هفت‌گانه این جشنواره اعم از رسانه، نخبگان، مدیران، خانواده‌ها، دستگاه‌های حاکمیتی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی و سازمان‌های مردم‌نهاد، تجلیل و قدردانی شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *