سه شنبه / ۱۰ تیر / ۱۴۰۴ Tuesday / 1 July / 2025
×

دومین جلسه کمیته مدیریت بحران شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران در سال جاری با هدف بررسی برنامه‌های مدیریت منابع آبی و کاهش اثر خشکسالی برگزار شد و علاوه بر مرور اقدامات انجام شده، الزامات مورد نیاز توسط مدیران این شرکت مورد بررسی قرار گرفت. باران شمال / صادق صادقی – آخرین وضعیت اقدامات انجام شده برای مدیریت […]

دومین جلسه کمیته مدیریت بحران آب‌منطقه‌ای مازندران در سال ۱۴۰۲ برگزار شد
دومین جلسه کمیته مدیریت بحران شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران در سال جاری با هدف بررسی برنامه‌های مدیریت منابع آبی و کاهش اثر خشکسالی برگزار شد و علاوه بر مرور اقدامات انجام شده، الزامات مورد نیاز توسط مدیران این شرکت مورد بررسی قرار گرفت.

باران شمال / صادق صادقی – آخرین وضعیت اقدامات انجام شده برای مدیریت منابع آبی و مقابله با بحران خشکسالی صبح امروز –سه‌شنبه ۱۶ خرداد- با حضور مدیران و معاونان شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران در سالن جلسات این شرکت برگزار شد و اقدامات و رایزنی های لازم برای افزایش هماهنگی در مدیریت خشکسالی و کاهش تنشهای آبی در فصل زراعی جاری بررسی شد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران در این نشست با ارائه برخی آمارهای به روز شده منابع آبی استان در شرایط کنونی، گفت: طی ماه‌های اخیر اقدامات خوبی توسط همکاران ما برای مقابله با خشکسالی انجام شد که همچنان ادامه دارد. اما بخش اعظم استان درگیر خشکسالی بسیار شدید است و هنوز نسبت به سال قبل و دوره درازمدت با کاستی‌هایی در منابع آب استان مواجهیم.

مرتضی نبی‌زاده اظهار کرد: از مهر ۱۴۰۱ تا کنون در منطقه مرکزی استان ۲۴ درصد و مناطق شرقی و غربی حدود ۲۱ درصد کاهش بارندگی ثبت شد که مجموعا کاهش ۲۳ درصدی میانگین بارندگی در استان را نشان می‌دهد. میانگین درازمدت بارندگی مازندران از ابتدای سال زراعی تا امروز ۶۳۵ میلیمتر است، اما طی مدت مشابه سال زراعی جاری ۳۱۸ میلیمتر بارندگی داشتیم. وی درباره آبدهی رودخانه‌های مازندران خاطرنشان کرد: امسال رودخانه‌های استان ۹۲۷ میلیون متر مکعب آبدهی داشت که کمترین میزان آبدهی در ۴۱ سال اخیر است و ۵۷ درصد کاهش نسبت به دوره درازمدت و ۴۴ درصد کاهش نسبت به سال قبل را نشان می‌دهد.

به گفته معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران درباره وضعیت منابع آب زیرزمینی هم گفت: طبق آمارهای موجود حجم آبخوان‌های ما ۲۱۴ میلیون متر مکعب کاهش یافته است. نبی‌زاده درباره ذخایر سدها و آب‌بندان‌های استان نیز گفت: در حال ذخایر سدهای ما حاضر ۱۴۱ میلیون متر مکعب است که نسبت به پارسال کاهش ۴۱ درصدی را نشان می‌دهد. سد شهید رجایی به عنوان بزرگترین سد استان ۷۲ درصد حجم خالی دارد و فعلا فقط ۲۸ درصد آبگیری شده است. آب‌بندان‌های استان هم در حال حاضر ۲۲۳ میلیون متر مکعب معادل ۷۳ درصد ظرفیت‌ مجموع این سازه‌ها ذخیره دارند که ۲۰ درصد کاهش ذخیره نسبت به سال قبل را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به بارندگی‌های اخیر و پیش رو اظهار کرد: خوشبختانه در روزهای اخیر شاهد بارندگی‌های مناسبی بودیم و طبق پیش‌بینی‌ها در روزهای آتی نیز بارش‌های خوبی خواهیم داشت. در این جلسه مجموع اقدامات اجرایی و اداری انجام شده برای مقابله با خشکسالی در فصل زراعی جاری مطرح شد و برنامه‌های در دست اجرا نیز مورد بررسی قرار گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *