باران شمال: جلسه وبیناری سه استان مازندران، گیلان و خراسان شمالی با سفیر ایران در ژاپن در سالن شماره یک استانداری مازندران و سالن جلسات استانداری های گیلان و خراسان شمالی برگزار شد. به گزارش باران، موضوع این جلسه، اقتصادی و سرمایه گذاری بوده و با محوریت ارتقای کشت چای ایران با بهره گیری از […]
باران شمال: جلسه وبیناری سه استان مازندران، گیلان و خراسان شمالی با سفیر ایران در ژاپن در سالن شماره یک استانداری مازندران و سالن جلسات استانداری های گیلان و خراسان شمالی برگزار شد.
به گزارش باران، موضوع این جلسه، اقتصادی و سرمایه گذاری بوده و با محوریت ارتقای کشت چای ایران با بهره گیری از دانش و تکنولوژی ژاپن صورت پذیرفت.
به دلیل اهمیت موضوع و بنا بر تاکید استاندار مازندران علاوه بر معاون اقتصادی استاندار، مدیر کل سرمایهگذاری و اشتغال استان، مدیرکل جهاد کشاورزی، مدیرکل صمت، مدیرکل بنیاد مستضعفان و رئیس اتاق بازرگانی استان نیز شخصا در این جلسه حضور داشتند.
تا از نزدیک با تازه ترین روش ها و فناوری های ژاپن در کشت و تولید این محصول، آشنا شده و با توجه به ظرفیت های استان های خود تا حد ممکن از آن بهره گیرند.
آمادگی ایران و ژاپن برای تبادل آموزشی و تکنولوژی تولید چای
به گزارش باران، در ابتدای این جلسه وبیناری، پیمان سعادت سفیر ایران در ژاپن، به بیان طرح موضوع پرداخت و خواستار توجه به وجود تکنولوژی های جدید در کشور و رسیدن به بهره وری تولید و صادرات چای شد.
وی از آمادگی ایران و ژاپن برای تبادل آموزشی و بکارگیری تکنولوژی ژاپن در ایران سخن و گفت و گفت: شرکت تولیدی چای کاوازاکی در ژاپن در این راه موفقیت های بسیاری داشته و استان های چای کار ما می توانند با بومی سازی فناوری تولید، برداشت و عمل آوری چای ، وضعیت خود را در کشور ارتقا بخشند.
سعادت با اعلام اینکه گیلان و مازندران در مجموع سالانه ۱۳۵ هزار تن برگ سبز چای تولید می کنند، افزود: از این مقدار حدود ۹۰ درصد چای در مزارع گیلان به دست میآید و و مابقی در مازندران است.
میزان واردات چای ایران ۳ برابر مصرف داخلی آن است
سپس مدیر شرکت کاوازاکی ژاپن به رتبه بالا و موفقیت های روز افزون ژاپن در کشت و تولید چای اشاره کرد و خواستار آن شد که ایران هم با تجهیزات مدرن و فناوری های روز، جایگاه خود را در حوزه چای ارتقا بخشد.
وی افزود: البته که صرفا با تجهیزات نوین نمی توان به توسعه رسید و دسترسی به دانش روز و همسو شدن با است را انداردهای جهانی نیز لازمه آن است.
کاوازاکی با اشاره به مصرف بالای چای در ایران، تصریح کرد: در حال حاضر ژاپن در رتبه سی ام کشورهای مصرف کننده چای قرار دارد و ایران جزو ۱۰ کشور نخست در این حوزه است. ایران صادرات چای ندارد و میزان واردات این کشور ۳ برابر مصرف داخلی آن است.
مدیر شرکت کاوازاکی ژاپن، تولید چای در ایران را اندک و واردات این محصول را بالا عنوان کرد و گفت: ایران سالانه بین ۷۰ هزار تا ۸۰ هزار تن مصرف چای دارد و در چنین شرایطی نمی توان به مقایسه ایران با کشورهای دیگر پرداخت. در حالی که استان های مازندران و گیلان که از لحاظ آب و هوایی بسیار به مناطق چای خیز ژاپن شباهت دارند، می توانند به اندازه ژاپن دست به تولید چای بزنند.
وی در پایان بیان کرد: در ژاپن به طور میانگین ۴ هزار تن چای در هر هکتار برداشت می شود و ایران نیز توانایی تولید این مقدار چای در هر هکتار را داراست.
۱۰ درصد چای کشور در مازندران تولید می شود
در ادامه حسن خیریانپور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران، چند نکته پیرامون موقعیت فعلی مازندران از باب اطلاع رسانی مطرح کرد و چند پیشنهاد نیز در جهت ارتقای بهره وری آن استان ارائه نمود.
وی با بیان اینکه در ۳ شهرستان از ۲۲ شهرستان مازندران، کشت چای صورت می گیرد، گفت: مجموعا ۱۰ کارخانه چای در مازندران رونق دارد که ۶ کارخانه آن در تنکابن، ۳ کارخانه در رامسر و یک کارخانه در عباس آباد در این حوزه فعال هستند.
معاون اقتصادی استاندار مازندران با اشاره به شرایط مساعد غرب مازندران برای رونق کشت چای، تصریح کرد: در مجموع ۱۰ درصد چای کشور در مازندران تولید می شود اما می توان با یک برنامه ریزی صحیح و حساب شده این رقم را ارتقا بخشید.
خیریانپور میزان تولید چای مازندران در هر هکتار را ۸ تن اعلام کرد و افزود: این رقم قابلیت ارتثا به ۱۵ تن را نیز دارد. همچنین سرانه مصرف چای استان در وضع موجود ۱.۵ کیلو است و تاکنون ۲ چین (مرحله برداشت) از ۴ چین چای مازندران صورت پذیرفت.
وی با تاکید بر اینکه مازندران در کنار دیپلماسی اقتصادی، دیپلماسی فناوری و توسعه دانش بنیان نیز مورد توجه است، گفت: از جمله پیشنهادات ما برای همکاری بیشتر با ژاپن آن است که کارخانه داران چای ما از ظرفیت ها و بخش های مختلف شرکت کاوازاکی بازدید کنند تا در کنار آموزش و ارتقای فناوری دستگاه ها، نسبت به رفع استهلاک، نوسازی و بهبود کیفییت تولید اقدام نمایند.
معاون اقتصادی استاندار مازندران با بیان اینکه ما از تکنولوژی ژاپن در این حوزه استقبال می کنیم و خواستار ارتقای وضع موجود، تبادل دانش فنی و توسعه مکانیزاسیون کشت هستیم تا در نهایت هم به افزایش کمی تولید و هم به ارتقای کیفیت تولید منجر شود.
به گزارش باران در ادامه این جلسه استانداران گیلان و خراسان شمالی به بیان نقطه نظرات و دیدگاه های خود پیرامون این موضوع پرداختند و خواستار همکاری متقابل با ژاپن شدند.
دیدگاهتان را بنویسید