سه شنبه / ۱۰ تیر / ۱۴۰۴ Tuesday / 1 July / 2025
×

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران گفت: در تلاش هستیم روستاهای اشکور رامسر را با ویژگی‌های منحصر به فرد شان به‌عنوان روستای هدف گردشگری به ثبت برسانیم. باران شمال / هادی عالی – صادق برزگر سه‌شنبه ۱۰ مرداد۱۴۰۲ گفت: باید از تمام ظرفیت شهرستان رامسر برای معرفی جاذبه‌های طبیعی اشکور بهره‌برداری شود. مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری […]

ثبت روستای اشکورات در شهرستان رامسر به عنوان روستای هدف گردشگری

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران گفت: در تلاش هستیم روستاهای اشکور رامسر را با ویژگی‌های منحصر به فرد شان به‌عنوان روستای هدف گردشگری به ثبت برسانیم.

باران شمال / هادی عالی – صادق برزگر سه‌شنبه ۱۰ مرداد۱۴۰۲ گفت: باید از تمام ظرفیت شهرستان رامسر برای معرفی جاذبه‌های طبیعی اشکور بهره‌برداری شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران ویژگی‌های طبیعی و ساختارهای روستایی اشکور را دارای جایگاه ویژه دانست و بیان کرد: امروزه کمتر روستایی را با این گونه ظرفیت می‌شود یافت که فرهنگ بومی آن حفظ شده باشد.

او با بیان این مطلب که ساختارهای اجتماعی در روستاهای اشکور رامسر دچار کمترین خدشه شده و روستائیان همانند نیاکان خود در تمامی فعالیت‌های روزانه سعی به بهره‌گیری از سنت‌های کهن خود دارند، افزود: معماری اشکور به شیوه‌های سنتی و با استفاده از مصالح بوم آورد عموما سنگ و گل و چوب است در کشاورزی، دامداری و باغداری زن و مرد با همکاری یکدیگر مشغول به فعالیت هستند در فرهنگ عمومی آیین‌ها و بازی‌های محلی حافظ شده و خلاصه همه ویژگی‌های زندگی روستایی در جریان است و این ویژگی‌ها می‌تواند مورد توجه گردشگران قرار گیرد و باید تلاش شود با حفظ این خصوصیات ارزشمند روستایی، اشکورگردی را ترویج و اقتصاد گردشگری را در اشکور رامسر احیا نماییم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی مازندران همچنین بیان کرد: در تلاش هستیم روستاهای اشکور را با ویژگی‌های منحصر به فرد شان به‌عنوان روستای هدف گردشگری به ثبت برسانیم و این هدف نیازمند پشتیبانی همه جانبه روستانشینان است.

او همچنین گفت: در سالهای گذشته چند اثر ملموس و ناملموس و صنایع‌دستی را به ثبت رساندیم و تلاش خواهیم کرد با ثبت ویژگی‌های بیشتر در تمامی ۱۱ پارچه آبادی اشکور کل دهستان را به عنوان روستای هدف گردشگری به طبیعت گردان و بوم گردان معرفی کنیم .

برزگر همچنین تاکید کرد: آموزش‌های گردشگری از اهمیت بسیار زیادی برخودار است و با همکاری روستانشینان باید فرهنگ گردشگری را در روستاهای اشکور نهادینه کرد.

او یادآور شد: تبدیل واحدهای روستایی با ساختار سنتی به بوم‌گردی ایجاد مزارع گردشگری و محیط‌های گردشگری و کمپینگ‌ها همگی می‌تواند تحت عنوان زیرساخت گردشگری به توسعه اقتصاد گردشگری اشکور، کمک کند.

او افزود: آموزش برای بلدهای محلی و راهنمایان گردشگری از مهمترین اقداماتی است که در برنامه‌ریزی توسعه گردشگری دیده خواهد شد.

دهستان زیبا و تاریخی اشکور رامسر دارای ۱۱ پارچه آبادی است که مرکز آن روستای زیبای تمل نام دارد شغل عموم روستائیان کشاورزی و دامپروری است این دهستان از ظرفیت‌های بیشمار گردشگری به ویژه در زمینه روستاگردی و طبیعت‌گردی برخوردار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *