باران شمال: به گزارش باران به نقل از کرانه، همزمان با گرامیداشت روز جهانی معلولان، مراسم گرامیداشتی با حضور حسینی پور استاندار مازندران، بریمانی مدیرکل بهزیستی استان، فخاری مدیرعامل هلال احمر مازندران، کارنامی نماینده ساری و میاندورود در مجلس، و جمعی از معلولان و خانواده هایشان در سالن هلال احمر ساری برگزار شد. در ابتدای […]
باران شمال: به گزارش باران به نقل از کرانه، همزمان با گرامیداشت روز جهانی معلولان، مراسم گرامیداشتی با حضور حسینی پور استاندار مازندران، بریمانی مدیرکل بهزیستی استان، فخاری مدیرعامل هلال احمر مازندران، کارنامی نماینده ساری و میاندورود در مجلس، و جمعی از معلولان و خانواده هایشان در سالن هلال احمر ساری برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، مسلمی جورجاده مدیرعامل جامعه نابینایان و کم بینایان استان و محسنی مدیرعامل انجمن ضایعه نخاعی استان، به تشریخ برخی از بزرگترین مسائل ومطالبات جامعه معلولان استان پرداختند و در ادامه بریمانی، استاندار و کارنامی از اقدامات و خدمات انجام شده و در دست دست انجام دولت سخن گفتند. همچنین ان ها برای تسریع در رفع این جامعه مسائل این جامعه قول مساعد دادند.
لزوم توجه بیشتر به محرومیت های معلولان
بنیامین محسنی ساروی رئیس هیات مدیره انجمن معلولان ضایعه نخاعی استان مازندران در این مراسم اظهار کرد: در سطح استان حدود یکهزار و ۵۰۰ معلول ضایعه نخاعی داریم که بسیاری از این افراد از نظر اقتصادی آسیبپذیر هستند.
وی افزود: معلولان ضایعه نخاعی از حداقل امکانات محروم هستند؛ به این دلیل که بیشتر آنها در اثر تصادفات، سقوط از ارتفاع، ابتلا به برخی بیماریها و برخی هم بهصورت مادرزادی دچار معلولیت شدهاند.
رئیس هیأت مدیره انجمن معلولان ضایعه نخاعی استان مازندران با بیان اینکه مستمری و کمک هزینه دریافتی از بهزیستی، کفاف زندگی معلولان را نمیدهد، اضافه کرد: اشتغال و مسکن از جمله دغدغههای اصلی این قشر محسوب میشود.
محسنی با اعلام اینکه امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به کمک خیران داریم تا بسیاری از مسائل و نیازهای این قشر را مرتفع کنیم،گفت: اگر به فکر این قشر از افراد نباشیم جامعه دچار معضلات اجتماعی و اقتصادی و عوارض ناشی از آن میشود.
وی با تاکید بر ضرورت همکاری جدی سایر دستگاهها با انجمن معلولان ضایعه نخاعی، بیان کرد: باید تمام سازمانهای دولتی و خصوصی، همچنین خیران همانگونه که در مسجدسازی، مدرسهسازی و سایر اقدامات خیرخواهانه پیشگام بودند در کمک به معلولان هم پیشگام باشند.
رئیس هیأت مدیره انجمن معلولان ضایعه نخاعی استان مازندران اظهار کرد: انجمن از سال ۸۰ با اخذ مجوز به طور رسمی کار خود را آغاز کرد و توانست با ایجاد مرکز توانبخشی آرامش در مرکز مازندران جز مراکز پیشرفته و مدرن کشور و همچنین مرکز رازی خدمات مراقبتی برای معلولان بسترگرا و خدمات ویزیت در منزل به کمک معلولان زیرپوشش رفته و بخشی از مسائل این قشر را مرتفع کند.
اهدای ۱۲ سری جهیزیه به ارزش ۴۰۰ میلیون تومان
به گزارش کرانه، با حضور استاندار و مدیرکل بهزیستی مازندران ۱۲ سری جهیزیه، که هر سری شامل چهار قلم کالای اساسی یک تخته فرش، دستگاه تلویزیون، دستگاه یخچال و جارو برقی به ارزش ۴۰۰ میلیارد ریال بود به ۱۲ زوج معلول استان اهدا شد.
این اقدام، همسو با رویکرد جدی دولت سیزدهم مبنی بر تقویت بنیاد خانواده و کمک به زوجهای جوان تحت حمایت و تشویق جوانان تحت پوشش بهزیستی به ازدواج، صورت پذیرفته است.
لازم به ذکر است بهزیستی مازندران ۱۶۲ هزار خانوار با ۳۶۰ هزار نفر جمعیت را زیر پوشش دارد و معلولان جسمی حرکتی با ۲۷ هزار نفر بیشترین تعداد معلولان زیر پوشش این نهاد حمایتی در استان را به خود اختصاص داده اند.
همچنین این نهاد حمایتی مازندران همچنین ۱۳ هزار معلول کم توان ذهنی، بیش از هفت هزار معلول نابینا و هفت هزار و ۴۳۰ معلول ناشنوا و کم شنوا، ۶ هزار و ۵۰۰ بیمار روانی مزمن و ۷۳۰ معلول صوت و گفتاری را در تحت پوشش دارد.
مسکن و اشتغال معلولان دو اولویت دولت سیزدهم
استاندار مازندران در این مراسم که روز چهارشنبه برگزار گردید با بیان این که امروز معلولان به عنوان قشر موثر جامعه همانند افراد عادی فرصت های لازم و برابر را در جامعه پیدا کردند، گفت: نمونه موفقیت معلولان، کسب رتبه ۲۵ سراسری کنکور امسال توسط یک معلول ساروی است.
سید محمود حسینی پور افزود: جامعه معلولان در همه حوزه ها فعال هستند و دولت موظف است تا در حوزه ازدواج، مسکن و اشتغال معلولان نیز اقدام عملی کند. وی با تاکید بر این که طبق برنامه مشکل مسکن جامعه معلولان مازندران تا پایان دولت سیزدهم باید حل و فصل شود، ادامه داد: اشتغال معلولان نیز در در اولویت برنامههای استان است.
استاندار مازندران بیان داشت: فشار های معیشتی خانواده های دارای افراد معلول نیز با استفاده از منابع مولد سازی، کاهش خواهیم داد.
وی با توضیح این نکته که در دولت سیزدهم، کار جهادی در بهزیستی مازندران نسبت به شناسایی افراد خانواده معلول که امکانات ابتدایی نداشته اند، شده است، ادامه داد: در حوزه اشتغال و مولد سازی، در ۲ سال اخیر افراد معلول زیادی به کار گرفته شدند.
نماینده عالی دولت در مازندران به اهمیت فعالیت جامعه معلولان در شبکه های اجتماعی اشاره کرد و بیان داشت: دولت با همکاری شهرداری ها متاسب سازی فضای شهری را با هدف ارایه خدمات مطلوب به افراد معلول نیز توجه داشته است.
حسینی پور حمایت معنوی از جامعه معلولان را از تکالیف مهم مسوولان مازندران برشمرد و بر لزوم اهتمام ویژه به این مقوله تاکید کرد. وی تصریح کرد: در همین راستا برنامه جامع برای حضور معلولان در مازندران تدوین شده است.
وی گفت: جامعه معلولان مازندران از منظر تحصیلات نیز رشد قابل توجهی دارند که باید از آنان استفاده کرد.
قوانین معلولان از مترقی ترین قوانین بین المللی است
دکتر بریمانی مدیرکل بهزیستی مازندران در آیین گرامیداشت روز جهانی افراد دارای معلولیت با اشاره به شعار امسال سازمان بهداشت جهانی که “باور توانمندی ها نوید بخش دنیایی دسترس پذیراست”، گفت: طبق قانون ۵۲ وظیفه به سازمان بهزیستی محول شده است و گروه هدف وسیعی تحت پوشش بهزیستی هستند.
دکتر بریمانی سازمان بهزیستی را متولی سلامت اجتماعی در کشور دانست و ادامه داد: سازمان بهزیستی با نگاه علمی و با محور شفاف سازی و توانمندسازی در راستای ارائه خدمت به جامعه هدف تلاش می کند.
وی با اشاره به اینکه معلولیت از کسی دور نیست، افزود: معلولیت می تواند به علت بیماریهای مختلف، وراثت و ژنتیک، حوادث و سوانح و تصادفات رانندگی اتفاق افتد. بنابراین باید اقدامات پیشگیرانه، آگاه سازی و روش هایی که از حوادث و سوانح جلوگیری می کند را اجرا کنیم تا سلامت افراد را حفظ نماییم.
دکتر بریمانی قانون جامع حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت را یکی از مترقی ترین قوانین بین المللی در این زمینه برشمرد و تصریح کرد: جامعه دسترس پذیر، نیازمند همکاری همه دستگاهها است و امیدواریم امکان اجرای قانون جامع حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت در تمام بندها بوجود آید.
وی با بیان اینکه ۶۱ هزار فرد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی مازندران قرار دارند، افزود : ۲۴ مرکز شبانه روزی در سطح استان به بیش از ۱۷۰۰ مقیم، خدمات مراقبتی و حمایتی ارائه می دهند.
مدیرکل بهزیستی مازندران به اشتغالزایی برای ۹۸۰ فرد دارای معلولیت در ۸ ماهه سال جاری اشاره کرد و ادامه داد: امیدواریم این حمایت ها و ارائه تسهیلات اشتغالزایی منجر به اشتغال پایدار و توانمندی افراد دارای معلولیت شود.
وی ضمن اشاره به واگذاری۴۳۰ واحد مسکونی به افراد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی مازندران از ابتدای سال، گفت: تحویل مسکن به مددجویان بهزیستی در توانمندسازی اقتصادی آنان بسیار موثر است.
مدیرکل بهزیستی استان با اشاره به توانمندیهای افراد دارای معلولیت در عرصه های بین المللی و ملی، گفت: عزیزان دارای معلولیت استان، رتبه ها و مقام های بسیار بالایی در زمینه های ورزشی، علمی، فرهنگی و … را کسب نمودند.
دکتر بریمانی با بیان اینکه با تلاش دولت سیزدهم و همت مجلس شورای اسلامی اتفاقات کم نظیری در سطح کشور و استان شاهد هستیم، افزود: در حال حاضر هیچ مددجویی پشت نوبت برای مستمری در بهزیستی نداریم.
این مسوول به بخشی از خدمات دولت سیزدهم به مددجویان بهزیستی اشاره کرد و گفت: افزایش۴۰ درصد مستمری مددجویان، افزایش ۴۰درصدی کمک هزینه نگهداری افراد دارای معلولیت در مراکز، افزایش دو برابری کمک هزینه لوازم بهداشتی و … بخشی از خدمات دولت سیزدهم به مددجویان بهزیستی می باشد.
مدیر کل بهزیستی مازندران با بیان اینکه وظیفه ما شناسایی افراد نیازمند به دریافت خدمات بهزیستی است، اظهار داشت: طی ۱۵ ماه گذشته، گروه جهادی شهدای بهزیستی مازندران با حضور در ۸۶۸ روستا ۱۰۹۶۸ خدمت به افراد دارای معلولیت ارائه و ۳۳۲۵ فرد جدید شناسایی شدند که ۲۸۵۰ فرد دارای معلولیت هستند و تحت پوشش خدمات سازمان بهزیستی قرار گرفته اند.
دیدگاهتان را بنویسید