باران شمال: دو سال از عمر دولت سیزدهم می گذرد و تیم اقتصادی مازندران توانسته است به اذعان مسئولان کشوری و آمارهای رسمی، کارنامه موفقی از خود ارائه دهد. این تیم با مدیریت حسینی پور استاندار و معاونت حسن خیریانپور، ابتدا برنامههای خوبی برای رشد و ترقی استان ارائه داده و سپس در اجرا نیز […]
باران شمال: دو سال از عمر دولت سیزدهم می گذرد و تیم اقتصادی مازندران توانسته است به اذعان مسئولان کشوری و آمارهای رسمی، کارنامه موفقی از خود ارائه دهد.
این تیم با مدیریت حسینی پور استاندار و معاونت حسن خیریانپور، ابتدا برنامههای خوبی برای رشد و ترقی استان ارائه داده و سپس در اجرا نیز دستاوردهای مناسبی داشتند.
البته این دستاوردها و نتایج گسترده و حول محور موضوعات و بخش های مختلف و همزمان در حوزه داخلی و خارجی بوده و صرفا با زوم کردن روی یک موضوع نبوده است.
یعنی تلاش شده با اقدامات زیرساختی و زیربنایی، شالوده اقتصادی مازندران پایه ریزی شود و در راستای همان استمرار یابد و شکل گیرد که به نتایج مثبت و تاثیرگذار منجر گردد.
یکی از این برنامه های مهم و موثر، تعامل با کشورهای همسایه به ویژه کشورهای حوزه دریای خزر است که خوشبختانه طی دو سال گذشته دیدار و تعاملات مناسبی با اکثر این کشورها از روسیه گرفته تا قزاقستان و….. صورت پذیرفته که در گزارش های قبلی به جزئیات آن ها پرداختیم.
همچنین، تلاش تیم اقتصادی دولت سیزدهم در مازندران بر این بوده که از رویداد ساری ۲۰۲۲ نیز نهایت استفاده را ببرد و در همین راستا مذاکراتی دوجانبه و چند جانبه با نمایندگان کشورهای مختلف برگزار شده بود.
اما نکته مهم و قابل توجه این است که نگاه مازندران صرفا به شمال و همسایگان خود نیست بلکه نگاه وسیعتر و منطقه ای دارد و می خواهد رفته رفته نبض اقتصادی کشور را در دست گیرد.
تاکید دولت سیزدهم و استاندار مازندران بر اثرگذاری مازندران به عنوان کریدور شمال- جنوب کشور و پیوند تبادل میان کشورهای جنوبی و شمالی از طریق ایران بوده و در این زمینه تلاش های بسیاری انجام شده است.
سفر اخیر حسن خیریانپور و تیمش به عمان نیز در همین راستا و مصداق اهداف اینچنینی می باشد. مردی که بیش از یک دهه، سکاندار صندلی معاونت اقتصادی استاندار مازندران بوده، تجربه کافی دارد و همه زیر و بم ها و فرصت ها و آسیب های اقتصادی استان و کشور را می شناسد.
اگرچه این تصمیم می توانست در دهه های گذشته و سال های قبل انجام شود اما سیاست های کلان حاکمیت ایران چندان به تعامل خارجی نبوده و طبیعتا غفلت های عظیمی در سطح ملی انجام شه است.
ما قدری دیر فهمیدیم که اساسا در جهان امروز، دولت ها برای توسعه و ترقی به دنبال تعامل همه جانبه با سایر دولت ها و ملت ها هستند. البته کشور ما در مقاطعی سعی سعی در تحقق آن داشته اما از آنجا که همواره با انواع و اقسام فشار ها، تهدیدها و آسیب ها از سوی کشورهای استکباری جهان مواجه بودیم آنچنان که باید نتوانستیم در این امر موفق باشیم.
اگر سفر متولیان مازندران به روسیه در چند ماه گذشته اقدامی تاریخی در حوزه تعامل با کشورهای همسایه شمالی بود، می توان گفت تعامل با عمان، فصل جدید مناسبات مازندران و با کشورهای حوزه جنوب ایران بوده است.
چون نتایج حاصله چنین است که توسعه روابط اقتصادی و گردشگری نوعی دیپلماسی برد-برد برای هر دو کشور محسوب می شود و منجر به تحرک و ترقی هر دو کشور می گردد.
البته دیدارها و تعاملات ادامه خواهد داشت و در آینده نزدیک به نتایج مثبت و موثری در استان تبدیل خواهد شد.
مخصوصا حالا که مناطق ویژه اقتصادی و منطقه آزاد تجاری- صنعتی مازندران تصویب شد و در مرحله اجرایی قرار دارد و دولت در نظر دارد از ظرفیت مازندران برای بخشی از توسعه کشور استفاده نماید.
حسن خیریانپور، معاون اقتصادی استاندار مازندران که همراه با هیاتی مرکب از مدیران دولتی و بخش خصوصی برای انجام مذاکرات توسعه تجاری اقتصادی به عمان سفر کرد، در راستای تعامل فی مابین با مسئولان منطقه ویژه اقتصادی خزائن عمان دیدار و گفتگو کرد.
همچنین، در اتاق مشترک عمان و ایران مقرر و توافق گردید تعداد ۱۰ شرکت مازندرانی در بخش های بسته بندی و صادرات به اتاق بازرگانی عمان معرفی شوند تا زمینه های صادرات محصولات و تولیدات مازندران را به عمان مهیا و با دایر کردن شعبه در مسقط پایتخت عمان درخصوص صادرات مجدد( بصورت ریکسپورت) از طریق عمان به کشورهای هدف اقدام شود.
ضمن اینکه برای تحقق دقیق این تصمیم، تقی پور رئیس اتاق بازرگانی استان بعنوان نماینده مازندران و شیخه، مسئول امور بین الملل اتاق بازرگانی عمان بعنوان نماینده این کشور برای رفع موانع احتمالی تعیین شدند.
از دیگر دیدارهای خیریانپور در جریان این سفر با حسن البکری، معاون وزیر کشاورزی و شیلات عمان، مبارک الدهانی، مدیرکل مرکز سرمایه گذاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، علی نجفی، سفیر جمهوری اسلامی ایران و محمد حسین باقر سلیمان، رئیس اتاق مشترک عمان و ایران بوده است.
وی همچنین از محل ساختمان پنجره واحد سرمایه گذاری عمان و روند و فرآیند های سرمایه گذاری در این کشور بازدید کرد.
در این سفر تلاش مسئولان ارشد مازندران برای تحقق سیاست دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم و افزایش میزان تجارت خارجی، این استان را وارد گام مذاکره و برقراری ارتباطات تجاری برای صادرات بیشتر برنج، کیوی، مرکبات و محصولاتی شیلاتی این دیار با کشور عمان کرده است.
حسن خیریانپور معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استاندار مازندران با اشاره به ظرفیت های عظیم مازندران در حوزه های مختلف (اقتصادی، کشاورزی، تولیدی، زیربنایی و…) اظهار کرد: امیدواریم این حضور و این سفر نتایج مثبتی برای تعمیق مناسبات تجاری و اقتصادی دو کشور داشته باشد و به افزایش تعامل دو کشور در حوزه های مختلف، تجاری، دانشگاهی، کشاورزی و… منجر شود.
معاون اقتصادی استاندار مازندران با بیان اینکه تولید سالانه مازندران در انواع محصولات کشاورزی و شیلاتی ۷۵ میلیون تن است، گفت: این استان در ۱۴ محصول کشاورزی رتبه اول کشور را دارا است و به تبع آن سهم بسزایی در تامین امنیت غذایی کشور ایفا می کند.
خیریانپور از آمادگی کامل مازندران برای انجام سرمایه گذاری های مشترک خبر داد و افزود: تمایل داریم با برگزاری نمایشگاه فرصت های سرمایه گذاری به شناخت دقیق تری از ظرفیت های دو کشور برسیم و آمادگی داریم علاوه بر جذب سرمایه گذار در روند اجرای طرح های اقتصادی و امور بانکی نیز تسهیل گری انجام دهیم.
ما نیز امیدواریم با استمرار این سفرها و تشدید تعملات با کشورهای همسایه شمالی و جنوبی بتوانیم با رونق اقتصاد مازندران به اقتصاد کشور نیز کمک کنیم و حتی الگویی برای استان های دیگر در این حوزه باشد.
دیدگاهتان را بنویسید