سه شنبه / ۱۰ تیر / ۱۴۰۴ Tuesday / 1 July / 2025
×
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با تأکید بر اهمیت شناخت فرهنگ جامعه بیان کرد: اگر امروز فرهنگ خود را نشناسیم، فردا گرفتار جنگ فرهنگی خواهیم شد. بنابراین، رسالت اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه، معرفی و ترویج فرهنگ اصیل مازندران است.
پایتخت ۸ را می‌پذیریم، مشروط به حضور مشاور فرهنگی مازندران

به گزارش پایگاه خبری باران شمال، محمد محمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، در آیین تکریم و معارفه رؤسای اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نکا با اشاره به ظرفیت‌های فرهنگی و هنری این شهرستان اظهار کرد: نکا دیار شهدا و علمای بزرگ است و در حوزه‌های مختلف هنری از جمله موسیقی، تئاتر و هنرهای تجسمی پتانسیل بالایی دارد که باید از این ظرفیت در راستای اعتلای فرهنگ بهره گرفت.

وی با اشاره به موضع‌گیری‌اش نسبت به سریال تلویزیونی «پایتخت» گفت: پیش‌تر به سریال پایتخت اعتراض داشتم، اما اکنون از ساخت فصل هشتم آن استقبال می‌کنم، مشروط بر اینکه نویسندگان سریال در کنار خود مشاور فرهنگی از مازندران داشته باشند. تنها زبان طبری این استان دارای ۱۹۷ هزار واژه است و ضرورت دارد که این غنا در تولیدات هنری به درستی بازتاب یابد.

محمدی مازندران را قطب فرهنگی ایران دانست و افزود: نیمی از محتوای شاهنامه به مازندران مربوط می‌شود، و این نشان‌دهنده جایگاه ویژه این سرزمین در تاریخ و اسطوره‌های ایرانی است. حکومت تشیع نیز از مازندران و از دیدار علویان آغاز شد.

وی نسبت به استفاده رایج از نام «خزر» برای دریای مازندران نیز انتقاد کرد و گفت: نام خزر برگرفته از قوم یهودی خزر است و اطلاق این نام بر دریا و حتی معابر و میادین شهری ناشی از ناآگاهی است. ما به‌عنوان اصحاب فرهنگ وظیفه داریم روشنگری کنیم و در همین راستا پیشنهاد برگزاری «جشنواره کاسپین» را مطرح کردم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با تأکید بر اهمیت شناخت فرهنگ جامعه بیان کرد: اگر امروز فرهنگ خود را نشناسیم، فردا گرفتار جنگ فرهنگی خواهیم شد. بنابراین، رسالت اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه، معرفی و ترویج فرهنگ اصیل مازندران است.

محمدی همچنین ضمن قدردانی از زحمات رئیس پیشین اداره ارشاد نکا، گفت: خوشبختانه مدیری توانمند و اخلاق‌مدار به این مسئولیت منصوب شده که سوابقش نویدبخش خدمات مؤثر است. باید تلاش کنیم اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خانه دوم هنرمندان باشد، جایی که در آن احساس امنیت و آرامش داشته باشند. برگزاری جشنواره‌ها و تولید آثار فاخر در نکا از جمله انتظارات ماست و در این مسیر پای کار هستیم.

وی در پایان اظهار کرد: مازندران را باید در قالب یک کلان‌شهر فرهنگی دید. باید به جای نگاه جزئی‌نگر، به دنبال گسترش آیین‌ها، زبان و فرهنگ مشترک این خطه باشیم.

ذاکری: هنر، شاهراه شناخت خداوند است

در ادامه این مراسم، مجتبی ذاکری که به‌عنوان رئیس جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نکا معارفه شد، اظهار کرد: هنرمند واقعی خداوند است و هنر، مسیر شناخت پروردگار محسوب می‌شود. جامعه هنری و رسانه‌ای نیز با همین نگاه، مسیر تعالی را در پیش گرفته‌اند.

وی افزود: با حمایت‌های مادی و معنوی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، قطعاً می‌توانیم گام‌های مؤثری در ارتقای فرهنگ و هنر شهرستان برداریم.

ذاکری هنرمندان مازندران را همراه مردم و دلسوز ایران اسلامی دانست و گفت: هنر متعالی از مردم، برای مردم و با مردم است. هویت یک ملت را هنرمندان می‌سازند و ما از نقد منصفانه در این مسیر استقبال می‌کنیم.

وی با تأکید بر اهمیت تکریم هنرمندان و پیشکسوتان خاطرنشان کرد: برای تربیت نسل جدید هنرمندان، توجه به آموزش و به‌روزرسانی دانش فرهنگی ضروری است. همچنین باید ذائقه مخاطبان را شناخت و در برنامه‌ریزی‌ها به آن توجه داشت.

ذاکری در پایان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی را خانه دوم هنرمندان معرفی کرد و گفت: توانمندسازی هنرمندان، حمایت از مراکز فرهنگی و هنری و افزایش نشاط اجتماعی از جمله اهدافی است که با تمام توان برای تحقق آن تلاش خواهیم کرد.

در پایان این مراسم، از خدمات سیدمرتضی یداللهی در مدت ۲۰ ماه ریاست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نکا تقدیر و مجتبی ذاکری به عنوان رئیس جدید این اداره معرفی شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *