سه شنبه / ۱۰ تیر / ۱۴۰۴ Tuesday / 1 July / 2025
×

باران شمال – مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران به مناسبت ۱۳ دی ماه سالروز درگذشت پدر شعر معاصر ؛ نیما یوشیج،پیامی به شرح ذیل منتشر کرد:  “من چراغم را در آمدرفتن همسایه ام افروختم در یک شب تاریک !” (نیما یوشیج)     به گزارش باران شمال به قلم فرشته عالی – فرهنگ و […]

پیام مدیرکل ارشاد مازندران به مناسبت سالروز درگذشت نیما یوشیج

باران شمال – مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران به مناسبت ۱۳ دی ماه سالروز درگذشت پدر شعر معاصر ؛ نیما یوشیج،پیامی به شرح ذیل منتشر کرد:  “من چراغم را در آمدرفتن همسایه ام افروختم در یک شب تاریک !”
(نیما یوشیج)

 

پیام مدیرکل ارشاد مازندران به مناسبت سالروز درگذشت نیما یوشیج


 

به گزارش باران شمال به قلم فرشته عالی – فرهنگ و هنر ایرانی در ادوار تاریخ نام های بزرگی را در دل خود جای داده است و مردم هنر دوست و فرهنگ پرور ایران به داشتن شخصیت هایی چون مولوی – خیام – سعدی – حافظ و عطار و دیگر چلچراغ های نورانی شعر و ادب فارسی به خود بالیده است .

شعر معاصر نیز دوران حیات خود را با نام شاعران بزرگ و تاثیر گذار دیگر عجین کرده است اما نیما یوشیج از آنجا که با کشف و ارتقاء ظرفیت های جدید در شعر فارسی و افزودن به گستره ی واژگانی آن از مخزن سرشار و پر رمز و راز بومی و محلی ؛ فرم و ریخت تازه در حوزه تکنیک و زیبایی شناختی به آثار فاخر فارسی داده است ؛ جایگاه بی بدیلی دارد!

آنچه نیمای بزرگ را نسبت به دیگر شاعران بلند آوازه ی هم عصر او متمایز می کند این است که علاوه بر ریختن طرحی نو در شعر و ادبیات فارسی ، فرهنگ بومی و زبان و گویش زادگاه خود را در سطح وسیعی از آثار خود گسترش داد و نقطه عطف استخراج نظریه های تازه ای در این عرصه گردید و به همین علت او را نمی توان تنها یک شاعر بومی و محلی و یا یک شاعر فارسی سرای محدود به جغرافیای ایران برشمرد بلکه نیما شاعری است با ظرفیت های جهانی و موثر در عرصه های بین المللی به گونه ای که در بسیاری از کشورهای جهان ؛ شاعران نو پرداز و تاثیر گزار خود را به نیما ملقب کرده و مورد تشویق قرار می دهند.

همان شاعر مازندرانی که از بین “رو جا” و “ماخ اولا “و “شب پا” و ” داروک ” تا کهکشان اذهان شعر جهان راه یافت البته ما شعر مازندران را جدای از شعر ملی و شعر فارسی نمی دانیم اما شناسنامه شعر مازندران در سطح کشور با نظریات نیما یوشیج پیوند خورده است و اهمیت چنین همایش هایی در تاکید بر چنین موضوعاتی است .

نیما یوشیج ، شاعر و نظریه پرداز شعر فارسی ، فرزند کوه های سربه آسمان ساییده البرز ، فراموش نشدنی ترین شخصیت شعر معاصر ماست که بر جریان شعر با نگاهی بومی و گسترش امکانات زبان و گویش بومی مازندرانی و جهانی کردن نام ها و نشانه های منطقه ای جریان تازه ای را برای شعر معاصر رقم زد .

نیما این تحولات ادبی را ( نو گرایی ) نامید و علی رغم مخالفت های صورت گرفته در آن عصر , با حضور در زادگاه خود و سخت کوشی و جدیت تمام ضمن ایجاد نظریه جدید در حوزه ادبیات مدرن , توانست بر کیفیت و غنای ادبیات سنتی مازندران تاثیر شگرفی بگذارد .

او هرگز از گویش بومی خود غافل نماند و در لایه های شعر نیما , اشیاء – جانداران و طبیعت خاص مازندران قابل دریافت و بازشناسی است. تحول زیبایی شناختی شعر نوین ایران را باید مدیون فرهنگ و هنر مازندران و شاعر بلند آوازه اش نیما یوشیج دانست .

۱۳ دی ماه ، سالروز درگذشت این شاعر بلند آوازه مازندرانی را با بزرگداشت نام و یادش گرامی می داریم.

عباس زارع
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای فرهنگ عمومی مازندران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *