سه شنبه / ۱۰ تیر / ۱۴۰۴ Tuesday / 1 July / 2025
×

باران شمال به قلم فرشته عالی – سارا نجفی سیار، متولد شیراز، مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد رشته تصویر سازی از دانشگاه هنر و معماری تهران، عضو انجمن تصویرگران ایران، عضو شورای کتاب کودک، با ۲۴سال سابقه فعالیت های هنری در نخستین دوره جشنواره معلمان هنرمند، رشته ساخت عروسک های نمایشی، حائز رتبه اول شدم.   […]

هنر را نوعی عبادت و ستایش خداوند احساس می‌کنم

باران شمال به قلم فرشته عالی – سارا نجفی سیار، متولد شیراز، مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد رشته تصویر سازی از دانشگاه هنر و معماری تهران، عضو انجمن تصویرگران ایران، عضو شورای کتاب کودک، با ۲۴سال سابقه فعالیت های هنری در نخستین دوره جشنواره معلمان هنرمند، رشته ساخت عروسک های نمایشی، حائز رتبه اول شدم.

 

هنر را نوعی عبادت و ستایش خداوند احساس می‌کنم

 

 

لطفا خودتان را معرفی بفرمایید:
سارا نجفی سیار، متولد شیراز، مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد رشته تصویر سازی از دانشگاه هنر و معماری تهران، عضو انجمن تصویرگران ایران، عضو شورای کتاب کودک، با ۲۴سال سابقه فعالیت های هنری در نخستین دوره جشنواره معلمان هنرمند، رشته ساخت عروسک های نمایشی، حائز رتبه اول شدم. پیش از این نیز دو مقام اول کشوری در جشنواره پرسش مهر، رشته تصویر سازی کسب نمودم. در مسابقات فرهنگی هنری دانش‌آموزان برگزیده سراسر کشور، به عنوان مربی فنی ۵ سال متوالی موفق به کسب رتبه های کشوری کارگردانی، ساخت عروسک های نمایشی، طراحی لباس عروسک، طراحی و ساخت دکور نمایش شده ام.

چند سال به این فعالیت هنری می پردازید؟

از سال ۷۶  تا کنون به تحصیل در رشته های هنری و فعالیت در این زمینه پرداختم.

آیا هنر بر تدریس،کار و زندگی شما تأثیری داشته است؟

در واقع من مرزی بین آنها نمی‌بینم، من با هنرمندی زندگی میکنم، با هنرمندی به فعالیت و کار می پردازم، و با هنرمندی تدریس میکنم.

دلیل اصلی علاقمندی شما به هنر چیست؟

من خدا رو در هنر دیدم، هنر را به نوعی عبادت کردن و ستایش او  احساس کردم، با تمام وجودم برای به کمال رساندن این حس ناب تلاش خواهم کرد.

آیا فعالیتهای هنری دیگری خارج از فضای آموزش و پرورش دارید؟

از دوران تحصیل به سفالگری علاقمند شدم و با گرفتن مدرک از مدرسه سفال ایرو زیر نظر سازمان میراث فرهنگی، کار حرفه ای خودم را شروع کردم، در زیر شاخه های سفالگری با چرخ و دست، لعاب و پخت ویژه فعالیت دارم.

پیشنهادی برای استفاده مطلوب از هنر خود در آموزش و پرورش دارید؟

با توجه به تخصص ویژه من در شاخه سفالگری، در صورتی که آموزش و پرورش کارگاهی بدین منظور در شهرستان نور در اختیار من قرار بدهد و حمایت نماید می توانم این هنر را به مربیان علاقمند و دانش‌آموزانی که به کسب این مهارت هنری علاقمند هستند انتقال دهم، به طوری که در فاصله کوتاهی، شهرستان نور به قطب سفالگری استان تبدیل شود.

برگزاری این جشنواره ها آیا تأثیرگذار هستند؟
شرکت در هر کدام از جشنواره های هنری آموزش و پرورش باعث پویایی ما و دانش آموزان ما خواهد شد، در واقع ما با رقابتی سالم ارزش ها و دیدگاه‌های هنری خود را با مخاطبین  به اشتراک می‌گذاریم.

درصورتی که پیشنهادی از سوی مقامات بالادستی برای همکاری داشته باشید، دوست دارید در چه زمینه ای همکاری کنید؟

فراهم کردن بستری برای هنرجویان و هنرآموزان هنرمند، تا با ارائه کار در اکسپوهای فروش آثار هنری، به بازارهای بین المللی وارد شده و سنت و اصالت هنر ایرانی را به بازار جهانی عرضه کنند. همچنین ایجاد یک فضای کارگاهی مناسب جهت همفکری و تبادل نظر معلمان هنرمند، جهت برپایی ورکشاپ های گروهی

تأثیرات هنر در آموزش و پرورش چیست؟
در سند تحول بنیادین، به درستی به جایگاه هنر تحت عنوان ساحت هنری و زیبایی شناختی پرداخته شده است، اما آنچه که مسلم است نظام آموزش و پرورش کنونی نتوانسته است به خوبی آن را محقق سازد.

برای توسعه هنر در آموزش و پرورش چه پیشنهاداتی دارید؟
اینک زمان آن فرا رسیده که معلمان در همه مقاطع تحصیلی و همه رشته های آموزشی، با تسلط بر دانش هنری به کلاس های درس خود پا بگذارند، و این محقق نمی شود مگر اینکه آموزش و پرورش دوره های آموزشی هنری را برای همه معلمان با جدیت تمام برگزار نماید تا سال های بعد تاثیرات آن را در کلاس های درس شاهد باشیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *