سه شنبه / ۱۰ تیر / ۱۴۰۴ Tuesday / 1 July / 2025
×

باران شمال به قلم فرشته عالی – یک دانش‌آموز حافظ قرآن از شهرستان ساری گفت: شیرینی کلاس‌های حفظ و حضور در جمع قرآنی رفاقت و رقابت‌های زیبای قرآنی ایجاد و مسیر حفظ را پرخاطره می‌کند.در ادامه معرفی حافظان وحی به سراغ فاطمه سادات نوربخش، یکی از حافظان قرآن کریم رفتیم و با او به گفت‌وگو […]

مسیر حفظ با حضور در کلاس قرآن شیرین‌تر می‌شود

باران شمال به قلم فرشته عالییک دانش‌آموز حافظ قرآن از شهرستان ساری گفت: شیرینی کلاس‌های حفظ و حضور در جمع قرآنی رفاقت و رقابت‌های زیبای قرآنی ایجاد و مسیر حفظ را پرخاطره می‌کند.در ادامه معرفی حافظان وحی به سراغ فاطمه سادات نوربخش، یکی از حافظان قرآن کریم رفتیم و با او به گفت‌وگو نشستیم.

 

 

ـ لطفاً خودتان را معرفی کنید.

فاطمه سادات نوربخش، پایه دوازدهم حافظ کل قرآن کریم از دارالقرآن امام خمینی(ره)، ناحیه یک ساری هستم.

ـ نحوه ورودتان به عرصه قرآنی چگونه بود؟

مسابقات قرآن، نماز  و عترت، موجب آشنایی من با دارالقرآن شد و خانم اسدی مربی حفظ، اولین کسی بودن که مرا به حفظ قرآن دعوت کرد و من هم با تشویق مادرم پا به کلاس حفظ گذاشتم.

ـ از محضر چه اساتیدی بهره بردید؟

خانم اسدی، خانم بابایی و خانم عندلیب‌خواه.

ـ روش حفظتان در ابتدا چگونه بود و به مرور چقدر زمان گذاشتید؟ آیا به مفاهیم قرآن نیز مسلط هستید؟

چند بار به صدای استاد گوش می‌کردم و بعد چند بار هم همراه با استاد زمزمه می‌کردم و سپس چند بار همراه با صدای استاد بلند می‌خواندم. اوایل تقریباً روزی یک ساعت وقت برای قرآن می‌گذاشتم و با گذشت زمان و بیشتر شدن حفظم زمان بیشتری از وقتم را به قرآن اختصاص می‌دادم. هنوز به مفاهیم قرآن کاملاً مسلط نیستم ولی امیدوارم که در آینده به این هدفم برسم و بتونیم مفاهیم قرآن را یاد بگیرم.

ـ‌ روش بصری چگونه و چه میزان علمی است؟

به نظرم تأثیر زیادی در به یادآوری صفحه مورد نظر دارد اینکه آیه در کجای صفحه قرار گرفته است یا اینکه صفحه در سمت چپ قرآن قرار دارد یا در سمت راست. آیه اول صفحه است یا آخر صفحه، می تواند در یادآوری کمک کند.

ـ حفظ کدام آیه برای شما شیرین‌تر بود؟

قران آیه‌ها و مفاهیم شیرین فراوانی دارد. هرکدام که بخواهم قرائت کنم باز یک آیه دیگه به ذهنم می‌آید و نمی‌شود گفت کدام آیه شیرین است در حقیقت کلام الهی از ابتدا تا انتها زیباست.

ـ درباره برنامه روزانه بگویید و اینکه چه میزان برای تثبیت و مرورتان زمان صرف می‌کنید؟

برای تثبیت و مرور روزانه تقریباً ۲ ساعت وقت می‌گذارم.

ـ از رتبه‌هایی که کسب کرده‌اید، بگویید.

تا به حال چند رتبه شهرستانی را در رشته حفظ عمومی یا ویژه در مسابقات قرآن و عترت کسب کرده‌ام.

ـ به عنوان حافظ قرآن نظرتان درباره مسابقات قرآن چیست؟

برگزاری مسابقات بسیار خوب است چون باعث محک‌زدن قرآن‌آموزان می‌شود. رقابت در زمینه قرآن بسیار خوب و موجب می‌شود تجربه‌های جدیدی یاد بگیریم. در ضمن قرآن‌آموز کم‌کم حضور در جمع و کنترل کردن استرس را یاد می‌گیرد و می‌تواند اعتماد به نفس خود را بیشتر کند.

ـ آیا حفظ قرآن نیازمند حضور در کلاس و بهره‌مندی از محضر استاد است؟

حضور مؤثر و فعال و منظم در کلاس حفظ تأثیر بسیار زیادی در روند حفظ دارد و باعث انگیزه می‌شود، ولی نمی‌شود گفت فرد به هیچ عنوان بدون کلاس حفظ نمی‌تواند موفق شود، اگر فرد اراده قوی داشته باشد می‌شود. ولی شیرینی کلاس‌های حفظ و حضور در جمع قرآنی رفاقت و رقابت‌های زیبای قرآنی ایجاد و مسیر حفظ را پرخاطره می‌کند و به نظرم حفظ کردن با کلاس بهتر است.

ـ از فراز و نشیب‌های حفظ قرآن بگویید.

حفظ قرآن سختی‌ها و شیرینی‌های ویژه خود را دارد. گاهی انگیزه حافظان کم می‌شود یا ممکن است احساس خستگی کنند که اینها طبیعی است چون حفظ کل قرآن یک اراده و حوصله قوی می‌خواهد و راهی نیست که بشود بی‌برنامه طی کرد و نیازمند استقامت و انگیزه قوی است. شیرینی و آرامش حفظ قرآن به تمامی این سختی‌ها می‌ارزد.

ـ سخن پایانی

در طی حفظ کردن قرآن باید اخلاق قرآنی خود را تقویت کنیم،‌ چرا که با حفظ کل قرآن به عنوان یک حافظ کل ما را می‌شناسند و اگر کار یا رفتار و حرفی بر خلاف گفته‌های قرآن انجام دهیم آن را به جامعه قرآنی و قرآن نسبت می‌دهند. مسئولیت ما در برابر خود و قرآن و جامعه قرآنی بیشتر شده و باید مراقب خود و رفتارهایمان باشیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *