یکشنبه / ۸ تیر / ۱۴۰۴ Sunday / 29 June / 2025
×

باران شمال / لیلی کریمی – امروزه موضوع نان سالم یکی از دغدغه های جدی متولیان امر در جای جای جهان است. خاصه اینکه حدود ۷۰ درصد کالری مورد نیاز اقشار کم درآمد جامعه از نان تامین می شود و اینکه دانشمندان نان غیرسالم را عامل بسیاری از بیماری های مرتبط با سوء تغذیه می […]

توسعه زیرساخت ها، مازندران را به سایت غلات کشور تبدیل می کند / فرهنگ عمومی جامعه برای استفاده از نان سالم تغییر یابد

باران شمال / لیلی کریمی – امروزه موضوع نان سالم یکی از دغدغه های جدی متولیان امر در جای جای جهان است. خاصه اینکه حدود ۷۰ درصد کالری مورد نیاز اقشار کم درآمد جامعه از نان تامین می شود و اینکه دانشمندان نان غیرسالم را عامل بسیاری از بیماری های مرتبط با سوء تغذیه می دانند و همین نان غیرسالم سهم بسیاری در افزایش احتمال ابتلا به دیابت دارد.

عباسعلی وفائی نژاد در نشست خبری، با ارائه اماری از تولید، نگهداری و توزیع آرد، وضعیت مازندران را در این حوزه مناسب دانست و گفت : برای فرهنگ سازی در استفاده از نان، نیازمندیم تا حوزه بهداشت و درمان پای کار باشد و با ارائه آموزش های لازم، مردم را در استفاده از نان سالم آگاه سازند.

وی در خصوص ارتقاء کیفیت آرد و نان اظهار داشت : فرهنگ عمومی جامعه باید تغییر یابد و نان سالم ، مرغوب و کامل پخت شود تا سلامت افراد جامعه تضمین گردد.متاسفانه عده ای از عوامل موثر بر این شبکه سعی دارند میل و ذائقه مصرف کنندگان را تغییر دهند که این موضوع باعث شده دوام و ارزش غذایی نان بعنوان قوت غالب کم شود. این مقام مسئول همچنین افزود :حوزه بهداشت و درمان برای آموزش فرهنگ صحیح استفاده از نان کامل باید بیشتر وقت بگذارد.

 

 

توسعه زیرساخت ها، مازندران را به سایت غلات کشور تبدیل می کند

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران از اجرای طرح نان سالم- شهروند سالم خبر داد و گفت : مطابق انچه کارگروه آرد و نان مصوب کرده است باید برای نان بربری تا ۱۸ درصد سبوس و برای نان سنگک ، لواش و تافتون ۱۵ درصد سبوس استفاده شود و این طرح در شهرستان گلوگاه اجرایی شده است تا استفاده از نان سبوسدار که یک نان سالم و کامل است در سبد غذائی خانواده ها قرار گیرد.

وفایی نژاد کیفیت گندم مورد استفاده ،به روز بودن کارخانجات و امکانات و نوع امکانات مستقر، استفاده از مکمل های استاندارد در تولید آرد، زمان نگهداری گندم و آرد و در نهایت چگونگی درست کردن خمیر و تسلط شاطر در مواجهه با ارد های متفاوت را ، مواردی برشمرد که در کیفیت نان تاثیر گذار است.

وی میزان گندم مصرفی استان مازندران را ۴۷۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: کل تولید گندم استان حدود ۷۰ هزار تن است و به ناچار از ۱۵ استان، ۴۰۰ هزار تن دیگر را تامین می کنیم .لذا با توجه به اینکه گندم با گلوتن متفاوت از کارخانجات متفاوت منجر به تولید آرد متفاوت می شود، لذا برای نظارت بر این تفاوت کیفیت مقرر شد آرد مصرفی هر نانوایی انحصارا از یک کارخانه ثابت تامین شود تا بتوانیم کیفیت ارد کارخانجات به درستی بررسی کنیم .

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران قیمت هر کیلو گندم را ۱۱هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت : استحصال سبوس آرد باید تا ۱۰ درصد انجام شود و مسئولیت تامین آرد استان با این اداره است ولی گاها مجبور می شویم برای صیانت از حقوق مردم وارد کار نظارت هم بشویم و صیانت از حقوق مردم قابل اغماض نیست .

وفایی نژاد اجاره دادن واحدهای صنفی نانوایی را یک نوع رها شدگی این صنف برشمرد که باید قانون نظام صنفی در این موارد مدیریت شود تا پویایی و تحرک لازم در فرآیند پخت صحیح نان و رضایتمندی مشتریان حاصل گردد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران از اجرای ۲۲ پروژه پژوهشی در سازمان غله استان مازندران خبر داد و گفت :حمل بونکری گندم با همکاری شرکتهای دانش بنیان ، تهاتر کالا که دریچه جدیدی برای مازندران است و طرح نان سالم -شهروند سالم از جمله این طرح هاست.علاوه بر این استفاده از فناوری و سیستم سامانه ای و برنامه های جانبی کنترل و حمل و تحویل آرد و حمل یکپارچه توسط یک متولی حمل و نیز مانیتورینگ کارخانجات، یک سیستم نظارتی کامل را ایجاد شده است تا این استان از کیفیت تولید آرد و نان بهره مند شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران حذف ارز ترجیحی توسط دولت در سال جدید را یک اقدام انقلابی و یک جراحی اقتصادی ضروری دانست و ادامه داد: تامین گندم با توجه به حجم تحریم های ظالمانه، کاهش تولید و مشکلات خشکسالی و نیز مشکلات منطقه ای از دغدغه های جدی است که خوشبختانه بالغ بر ۱۰۰ هزار تن گندم در مراکز ذخیره سازی موجود است و از حیث ساختاری و جمعیتی استان این مقدار ذخیره گندم جای خشنودی است.

وی گفت: استان مازندران تنها استانی است که ۲۲ انبار دارد و علاوه بر تزریق ارد به نانوایی ها، در روز ۳۵ هزار کیسه آرد توزیع می کنیم و نزدیک به ۱۸۰ هزار تن گندم در سیلوهای بخش خصوصی ذخیره شده است و انبارها مجهز بوده و قابلیت نگهداری غلات مطابق استاندارد است . گندم مازندران با داشتن گلوتن ۳۸ و پروتیین بالای ۱۵ بسیار مطلوب و یکنواخت است.

در حال حاضر ۳۱ هزار تن آرد در کارخانجات مازندران تولید می شود و استان مازندران با توسعه زیرساختها می تواند پتانسیل بیشتری داشته باشد و مازندران باید سایت غلات شمال کشور شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران از پهلو گرفتن ۸ کشتی بار گندم از بندر امیر آباد خبر داد که گندم های وارداتی بلافاصله نمونه برداری شده و پس از طی فرایند ازمایشگاهی و تایید سلامت گندم ترخیص می شود.

نوشته های مشابه
خون پاک سربازان وطن بر زمین نخواهد ماند،روایتی از پرواز سربازان وطن
یادداشتی به یاد سربازان شهید نیروی انتظامی در حمله تروریستی رژیم صهیونیستی

خون پاک سربازان وطن بر زمین نخواهد ماند،روایتی از پرواز سربازان وطن

مدیریت قاطع و هوشمندانه استاندار در برقراری آرامش، امنیت و ثبات عمومی
تقدیر نمایندگان مجلس از استاندار مازندران در نبرد ۱۲ روزه؛

مدیریت قاطع و هوشمندانه استاندار در برقراری آرامش، امنیت و ثبات عمومی

پیوند عمیق مردم و مسئولین، دستاورد جنگ ۱۲ روزه
تقدیر نمایندگان مجلس از استاندار مازندران در نبرد ۱۲ روزه؛

پیوند عمیق مردم و مسئولین، دستاورد جنگ ۱۲ روزه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *