چهارشنبه / ۱۱ تیر / ۱۴۰۴ Wednesday / 2 July / 2025
×

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی گفت: امسال سرمایه گذاری ۵ هزار میلیارد تومانی برای حوزه مکانیزاسیون در نظر گرفتیم که در سال گذشته ۳ هزار میلیارد تومان بود. باران شمال / به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، کامبیز عباسی رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی در گردهمایی ستاد برداشت برنج کشور اظهار […]

۵ هزار میلیارد تومانی در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی سرمایه گذاری شد

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی گفت: امسال سرمایه گذاری ۵ هزار میلیارد تومانی برای حوزه مکانیزاسیون در نظر گرفتیم که در سال گذشته ۳ هزار میلیارد تومان بود.

باران شمال / به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، کامبیز عباسی رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی در گردهمایی ستاد برداشت برنج کشور اظهار کرد: امسال سرمایه گذاری ۵ هزار میلیارد تومانی برای حوزه مکانیزاسیون در نظر گرفتیم که در سال گذشته ۳ هزار میلیارد تومان بود و شاهد رشد ۶۷ درصدی در بخش مکانیزاسیون هستیم.

وی با بیان اینکه ماشین نقش اثرگذاری در فرایند تولید دارد و همین امر سبب کاهش هزینه تولید می شود، ادامه داد: یکی از مصادیق دانش بنیان کردن کشاورزی ماشینی کردن تولیدات کشاورزی و توسعه مکانیزاسیون است.

عباسی با اشاره به اینکه هدف ما در بخش مکانیزاسیون بر این است از کشاورزی سنتی خارج شویم و به سمت کشاورزی مدرن و توسعه یافته پیش رویم، افزود: امسال علاوه بر رشد سرمایه گذاری به بیشترین سطح کشاورزی مکانیزه دست پیدا کردیم و استان گیلان و مازندران بیشترین سهم کشت مکانیزاسیون را در کشور به خود اختصاص دادند.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: امسال بیشترین سطح کشت مکانیزه برنج را داریم و بیش از ۳۳۴ هزار هکتار در استان های مازندران و گیلان کاشت برنج داشتند  و بیش از ۸۰ درصد برداشت مکانیزه خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه طی دو سال آینده پیش بینی می شود که این رقم به بیش از ۹۵ درصد برسد، گفت:  از اواخر سال گذشته توانستیم  کمباین برداشت محصول برنج  کشور در استان مازندران، بومی سازی شود و در سال گذشته ۱۵۰ دستگاه کمباین تولید و عرضه شد.

وی خاطرنشان کرد: طی دو سال گذشته  دانش فنی ماشین وجین کن موتوری نیز در کشور بومی سازی شد و در هر سه بخش کاشت، داشت و برداشت ماشین آلات مورد نیاز بومی سازی شد.

عباسی گفت: در حوزه سم پاشی نیز  استفاده از پهبادها در سال زراعی جاری و گذشته به یک رشد مطلوب دست پیدا کرده است و خوشبختانه در سال زراعی اخیر پهپاد کشاورزی تقاضا و جذب شده و به رشد دو و نیم برابری دست پیدا کردیم که اکنون حدود ۵۰۰ دستگاه پهپاد در اراضی کشاورزی کشور به پرواز در می آیند.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: در حوزه زراعت برنج، برنامه ویژه ای در کشور داریم که بنا داریم کاربری سایر تراکتورهای زراعی را کاهش دهیم کاربری تیلر را کاهش دهیم و به سمت استفاده از تراکتورهای ویژه شالیزاری حرکت کنیم.

وی اضافه کرد: این تراکتورها سبک است و فشار به لایه های زیرین خاک نمی آورد و در نتیجه آب کمتری را اراضی لازم دارند.

وی ادامه داد: در حوزه  برداشت با کمباین، روند صعودی بوده و برآوردها نشان می‌دهد تا ۳ سال آینده به رقم ۹۸ درصد برسد.

نوشته های مشابه
سرزمین مهارت و شکوفایی: سمفونی قطب‌های اقتصادی در مازندران
در یادداشتی اختصاصی از باران شمال می خوانید؛

سرزمین مهارت و شکوفایی: سمفونی قطب‌های اقتصادی در مازندران

بررسی عملکرد دولت پزشکیان در جنگ ۱۲روزه
در یادداشتی اختصاصی از باران شمال می خوانید؛

بررسی عملکرد دولت پزشکیان در جنگ ۱۲روزه

مازندران تقدس دفاع، پناهگاه آرامش؛آقای استاندار خدا قوت
درگزارشی از باران شمال به بهانه عملکرد مدیریت ارشد استان در 12 روز تجاوز به وطن می خوانید؛

مازندران تقدس دفاع، پناهگاه آرامش؛آقای استاندار خدا قوت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *