باران شمال: اظهارات اخیر مدیرکل انتقال خون مازندران نشان می دهد در روزهای آغازین سال جدید و پس از گذشت دهه نخست ماه مبارک رمضان با کاهش ذخایر خونی در استان مواجه شده ایم و وی همه هم استانیها را به اهدای خون دعوت کرد. عبداله محمدی فیروزجایی او با اشاره به فعالیت پایگاههای انتقال […]
باران شمال: اظهارات اخیر مدیرکل انتقال خون مازندران نشان می دهد در روزهای آغازین سال جدید و پس از گذشت دهه نخست ماه مبارک رمضان با کاهش ذخایر خونی در استان مواجه شده ایم و وی همه هم استانیها را به اهدای خون دعوت کرد.
عبداله محمدی فیروزجایی او با اشاره به فعالیت پایگاههای انتقال خون مازندران در ماه رمضان، افزود: «پنج پایگاه ساری، بابل، آمل، تنکابن و بهشهر صبحها از ساعت ۸ تا ۱۳ و شبها پس از افطار از ۲۰ تا ۲۴، مرکز ثابت خونگیری قائم شهر فقط شبها ۲۰ تا ۲۴ آماده پذیرش داوطلبان اهدای خون است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر به همه گروههای خونی مورد نیاز است، افزود: سه پایگاه انتقال خون در چالوس، نور و رامسر شنبه تا پنج شنبه در شیفت صبح از ساعت ۸ تا ۱۳ و گلوگاه نیز روزهای شنبه و چهارشنبه در همین ساعت فعال و آماده خدمت رسانی به اهداکنندگان خون است».
به گزارش باران شمال، آمارها می گوید از هر سه نفر انسان یک نفر در طول زندگی احتیاج به تزریق خون و فرآورده های خونی پیدا می کند و این به تنهایی نشان از اهمیت ماجراست.
متاسفانه بیماری های خونی، حوادث و سوانح مختلف (تصادفات رانندگی، سوختگی ها و اعمال جراحی)، بارداری خانم ها و مواردی از این دست موجب نیاز مبرم بشر به فرآورده های خونی می شود و کمبود آن ممکن جان بسیاری را به خطر بیندازد.
از اینرو اهدای خون نشان دهنده ی نوع دوستی، احساس مسئولیت و همدلی انسان هاست که بدون هیچ چشمداشت و توقعی صوت می پذیرد و به افراد مختلف جامعه که عموما ناشناسند، تعلق می گیرد.
به دلیل اهمیت مساله و شدت مرگ و میر ناشی از بیماری های خونی، بشر رفته رفته به فکر حل این مساله به شکل اساسی شد و این اواخر به فکر تولید خون مصنوعی افتاد.
اگرچه ابداع و اختراع هوش مصنوعی که شاهکار بشر در قرون اخیر بود، موجب مضاعف شدن انگیزه ها برای تولید خون مصنوعی شد، اما تاکنون توفیقاتی حاصل نشد و بهترین راهکار همچنان «اهدای خون» است.
محمدی فیروزجایی در بخش دیگری از اظهارات خود با ارائه آماری بیان کرد: «۱۶۳ هزارو ۴۱۴ نفر از هم استانیها پارسال به مراکز اهدای خون سراسر استان مراجعه کردند که از این تعداد مراجعه ۱۳۴ هزارو ۱۰۲ نفر شرایط اهدای خون داشتند.
او افزود: با حمایت هم استانیهای نوع دوست و اهداکنندگان همیشه همراه، اداره کل انتقال خون مازندران در سال ۱۴۰۱ موفق شد ۲۰۸ هزار و ۸۳۱ واحد خون و فرآوردههای خونی را در بین مراکز درمانی و بیمارستانهای استان توزیع کند».
محمدی تصریح کرد: «از مجموع اهداکنندگان خون، ۸۱ هزار و ۳۰۶ نفر مستمر، ۳۸ هزار و ۸۹۷ نفر با سابقه و ۱۳ هزار و ۸۹۹ نفر نیز اهداکننده خون بار اولی بودند.
مدیرکل انتقال خون مازندران با تاکید بر اینکه نیاز به خون مستمر و همیشگی است و فرآوردهای خونی قابلیت ماندگاری بمدت طولانی ندارند، همه هم استانیها را به اهدای خون دعوت کرد».
به گزارش کرانه شمال، امروزه بیشتر مردم جهان به خوبی می دانند که خون و فرآورده های خونی یکی از مهم ترین نیازها و مسائل بشر در همه دوره ها به ویژه دوره اخیر بوده و حتی چند برابر شدن سرعت تکنولوژی و علم هم نتوانسته در این مورد آن چنان که باید به یاری انسان بیاید.
چه خوب است نیاز مستمر بیماران تالاسمی و مراکز درمانی به خون و فرآوردههای خونی مورد توجه عموم شهروندان قرار گیرد و مردم مازندران،نهادها، سازمانها و دستگاههای اجرایی بامشارکت در امر خداپسندانه اهدای خون، انتقال خون مازندران را در این ماه عزیز در تامین خون سالم و کافی بیماران یاری نمایند و خیالشان راحت باشد که گفته آقای مدیرکل در موضوع انتقال خون همه پروتکلهای بهداشتی رعایت میشود و هیچ نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
متاسفانه جدای از اینکه در حالت کلی با اهدای خون مواجه هستیم آمار کلی اهدای خون بانوان بسیار پایین است و انتظار می رود بانوان مازندرانی به نکته توجه داشته باشد چرا که به گفته سرپرست دفتر برنامه ریزی جذب سازمان انتقال خون کشور، شیوع رفتارهای پرخطر در بین بانوان کمتر بوده، در پاسخ گویی به پرسشهای پزشک انتقال خون صداقت بیشتری دارند و در واقع یکی از سالمترین منابع خونی را دارا هستند.
حرف آخر اینکه بیماران چشم انتظار اهدای خون ما و شما هستند و لازم ست هم استانیهای ایثارگر همانند گذشته با اهدای خون، یاریگر دستگاه انتقال خون باشند.
دیدگاهتان را بنویسید