سه شنبه / ۱۰ تیر / ۱۴۰۴ Tuesday / 1 July / 2025
×

باران شمال: به نقل از کرانه، کارمندان و مدیران منفعل یکی از مسائل بزرگی است که مازندران همواره از آن رنج می برده است. این را زمانی به عینه احساس می کنیم که گذرمان به یکی از ادارات و سازمان های دولتی خورده باشد. آن وقت با انبوه کارمندانی مواجه می شویم که عموما حاضر […]

جولان کارکنان منفعل در دستگاه های مازندران / چاره کار بکارگیری مدیران مقتدر و توانمند است

باران شمال: به نقل از کرانه، کارمندان و مدیران منفعل یکی از مسائل بزرگی است که مازندران همواره از آن رنج می برده است. این را زمانی به عینه احساس می کنیم که گذرمان به یکی از ادارات و سازمان های دولتی خورده باشد.

آن وقت با انبوه کارمندانی مواجه می شویم که عموما حاضر به پاسخگویی یا خدمات دهی به ارباب رجوع ها نیستند. معمولا در دنیای خودشان سیر می کنند و منتظرند کی ساعت اداری تمام شود و مثل تیر رها شده از کمان از اداره مربوطه خارج شوند.

غالبا پاسخ این دست کارکنان به متقاضیان و افکار عمومی «برو فردا بیا»، «سیستم قطعه»، «به دیگر همکارم مراجعه کن»، «بخشنامه جدید اومده»، «اعتبار نداریم» و… است.

انگار نه انگار که آن ها حقوق می گیرند تا حداقل های وظایف خود: ۱- در راستای سیاست ها و برنامه های اداره کل و سازمان گام بردارند. ۲- پاسخگو و راهنمای متقاضیانو افکار عمومی در حوزه مربوط به مسئولیت خود باشند. حالا تولید فکر و ایجاد راهکار برای رفع مسائل و موانع و … بماند.

در مورد ۱ که بسیاری از کارکنان دستگاه ها، اساسا سیاست ها و برنامه های سازمان مربوطه را نمی دانند و عموما با آن بیگانه اند. به عنوان مثال اگر یکی از برنامه های سازمان «حفظ کرامت ارباب رجوع یا پاسخگویی سریع» باشد آن ها برعکس عمل می کنند و به طریق مختلف از پاسخگویی و حفظ کرامت ارباب رجوع طفره می روند و بهانه می آورند.

گویی که با سازمان و دستگاه خود دشمن اند و به دلایلی که احتمالا برای خودشان موجه است از پذیرش و انجام آن شانه خالی می کنند. بدون آن که در نظر بگیرند ممکن است این ارباب رجوع از دورترین نقطه شهرستان یا استان با کلی هزینه و دردسر و مرخصی و … آمده تا کار مربوطه خود را انجام دهد!

اساسا چرا باید ارباب رجوع پاسکاری شود یا یک مطالبه و درخواست ساده ها هفته ها زمان ببرد؟ مسلم است که با چنین کارکنانی هیچ مدیری موفق نخواهد بود و عملکردی مطلوب نخواهد داشت.

چنین کارکنانی حتی انگیزه ها و انرژی های مدیران توانمند را هم خنثی می کنند و در نهایت با دستگاهی مواجه می شویم که عموم مسئولان و کارکنان آن نسبت به وظایف سازمانی خود، بی تفاوت و منفعل هستند.

نتیجه آن، سرخوردگی و نارضایتی مردم است و درجا زدن و حتی پسرفت کشور، آن هم در مقطعی که دیگرها کشور یا به سرعت در حال توسعه اند یا در حال ارتقای توسعه یافتگی خود هستند.

متاسفانه، تغییر مدیران دستگاه های مختلف مازندران در دولت جدید هم نتوانست موجب تغییر فضای اداری این استان شود و هرچه برخی رسانه ها با بیان دلایل متقن و شرح ظرفیت ها و مسائل مازندران به عدم کارایی کارکنان و مدیران منفعل و بی انگیزه استان می پردازند، راه به جایی نمی برند!

کارکنان و مدیرانی که تفکرات و عملکرد آن ها با برنامه توسعه کشور و استان همخوانی ندارد و مردم هم احساس خوشایندی نسبت به آن ها از لحاظ توانایی بهبود اوضاع و رهایی از وضعیت موجود را ندارند، اما همچنان درب به همان پاشنه سابق می چرخد.

موضوعی که اتفاقا مورد توجه استاندار مازندران و برخی مدیران هست و بارها به طنز و جد به آن واکنش نشان داده اند. به عنوان مثال، استاندار بارها با خطاب قرار دادن مدیران منفعل صراحتا اعلام کرد: « دست تک تک مدیران کارآمد و دلسوز استان را می بوسم اما مدیرانی که برنامه و رمقی برای توسعه استان مازندران ندارند قبل از برکناری، از مسئولیت خود استعفا دهند».

پر واضح است که نماینده عالی دولت، در ظاهر هم که شده خواهان توسعه و ترقی استان است و انتظار دارد دستگاه های مختلف، وظایف و برنامه های خود را به نحو مطلوب انجام دهند.

به همین سبب، انتظار می رفت طی ماه های اخیر، کارکنان و عوامل ضعیف هر دستگاهی، توسط مدیران شناسایی و توبیخ شوند و مدیران کم انگیزه، منفعل، ضعیف و بی برنامه استان هم کنار گزارده شوند، اما مگر یک دستگاه و دو دستگاه و یک مدیر و دو مدیر است!

در چنین شرایطی نقش رسانه ها بسیار می تواند موثر باشد و گروه رسانه ای کرانه به عنوان رسانه ای که عملکرد دستگاه های مختلف استان را رصد می کند و نقدها و پیشنهادات متعددی ارائه نمود، آمادگی دارد در راستای توسعه استان، ایفای نقش نماید و درباره اجزای منفعل دستگاه های مختلف، شفاف سازی و افشاگری نماید.

آنچه غیرقابل انکار است مدیران توانمند بسیاری در مازندران مشغول خدمت اند که دلسوز و پرانگیزه هستند و مطمئنا حضور و مشارکت آن ها در حوزه های مختلف می تواند، موثر باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *