سه شنبه / ۱۰ تیر / ۱۴۰۴ Tuesday / 1 July / 2025
×

باران شمال: به نقل از کرانه؛ احتمالا شما هم از شنیدن خبر افزایش پروازها در فرودگاه های مازندران، خوشحال شدید و برای خوشحالی تان دلایل مختلفی دارید که مهم ترین آن ها، سرعت یافتن رشد و توسعه استان است. مدیرکل فرودگاه‌های مازندران در این باره بیان کرد: در طول هفته حدود پرواز ۶۶ در فرودگاه […]

۴ دهه غفلت از ظرفیت های فرودگاهی مازندران / فرصتی ایده آل برای جذب گردشگر داخلی و خارجی

باران شمال: به نقل از کرانه؛ احتمالا شما هم از شنیدن خبر افزایش پروازها در فرودگاه های مازندران، خوشحال شدید و برای خوشحالی تان دلایل مختلفی دارید که مهم ترین آن ها، سرعت یافتن رشد و توسعه استان است.

مدیرکل فرودگاه‌های مازندران در این باره بیان کرد: در طول هفته حدود پرواز ۶۶ در فرودگاه ساری، ۸ پرواز در فرودگاه رامسر و ۱۰ پرواز در فرودگاه نوشهر که در مجموع بیش از ۸۰ پرواز هفتگی در فرودگاه‌های استان مازندران را در دستور کار داریم.

سعدالله وطن‌خواه، از برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای افزایش پروازهای خارجی در فرودگاه‌های مازندران سخن گفت و گفت: برقراری پرواز ساری-اکتائو اتفاقی خوب در بحث پروازها بوده است، همچنین پیگیری برای برقراری پرواز ساری به عمان را در فرودگاه‌های رامسر و ساری دنبال می‌کنیم.

وطن‌خواه با اعلام اینکه برنامه افزایش پرواز به مقصد مشهد را پیش رو خواهیم داشت، افزود: زمان برگشت حجاج مازندرانی ۱۳ تیر ماه از جده به مقصد ساری خواهد بود.

همانطور که می دانید در سده اخیر یکی از راهکارهای تسریع برنامه های دولت ها در نقاط مختلف جهان، توسعه فرودگاه ها و افزایش پروازهاست. این موضوع نشان دهنده رونق آن کشور در حوزه های مختلف از جمله اقتصاد و گردشگری و… است.

کشور ما نیز با بیش از ۹۰ فرودگاه در حال ارائه خدمات، یا در دست احداث توانسته خود را تا حدودی در این عرصه بالا بکشد اما چنین آمار و کیفیتی برای رقابت در سطح جهانی کافی نیست و نیاز به تلاش و توسعه بیشتر در حوزه فرودگاهی داریم.

کشور ما تنها ۱۳ فرودگاه بین المللی دارد و چیزی حدود ۷۰ درصد پروازهای کل ایران توسط دو فرودگاه بین المللی مهرآباد و امام خمینی انجام می شود. فرودگاه بین المللی کیش و فرودگاه دستغیب شیراز از دیگر فرودگاه های نزدیک به کلاس جهانی ایران هستند.

مازندران هم با دارا بودن ۳ فرودگاه در ساری، نوشهر و رامسر، می تواند از ظرفیت های این حوزه برای توسعه و ترقی استفاده نماید و حرف های بسیاری برای گفتن داشته باشد.

در ادامه به صورت بسیار خلاصه به معرفی و تاریخچه ۳ فرودگاه مازندران خواهیم پرداخت.

فرودگاه بین المللی دشت ناز ساری در سال ۱۳۲۶ ساخته شد ولی در سال ۱۳۷۲ فعالیت خود را به عنوان فرودگاه مسافربری آغاز کرد. این فرودگاه از لحاظ تعداد پرواز و جابجایی مسافر در رتبه ۱۶‌ام فرودگاه‌های ایران و رتبه اول فرودگاه‌های مازندران قرار دارد. طبق آخرین آمار که در سال ۲۰۱۶ منتشر شده است بیش از سه هزار پرواز از طریق این فرودگاه با موفقیت انجام شده است که با این پرواز‌ها بیش از ۳۰۰ هزار مسافر و بیش از سه تن بار در آن سال جا بجا شد.

فرودگاه نوشهر یکی از قدیمی‌ترین فرودگاه‌های مازندران و کشور ایران است و در سال ۱۳۳۲ به دستور پهلوی اول ساخته شده است. فرودگاه نوشهر بعد از فرودگاه بین المللی دشت ناز در رتبه دوم فرودگاه‌های بزرگ مازندران قرار گرفته است و ۸۵ هکتار مساحت دارد. این فرودگاه دارای باندی با طول ۲۱۵۰ متر است و می‌تواند هواپیما‌های با پیکر متوسط را بپذیرد.

فرودگاه رامسر تنها فرودگاه ساحلی ایران است که در سال ۱۳۰۹ ساخته شد و از بسیاری از فرودگاه های کشور قدمت بیشتری دارد. این فرودگاه را مهندسان آلمانی به دستور پهلوی اول ساخته‌اند و به همین دلیل بیشتر مخصوص فرود هواپیماهای خاندان سلطنتی و دربار بود. البته این فرودگاه ارزش تاریخی هم دارد و پهلوی دوم بعد از کودتای ۲۸ مرداد از طریق همین فرودگاه ایران را ترک کرد. اما بعد از انقلاب اسلامی فرودگاه رامسر یک فرودگاه مسافربری همگانی اعلام شد.

اخیرا با قرار گرفتن رامسر در جمع فرودگاه‌های بین‌المللی، توسعه هوایی مازندران با شدت بیشتری در دست پیگیری است.

رشد ۱۸ درصدی اعزام و پذیرش مسافر از فرودگاه‌های استان در سال ۱۴۰۱ آن هم در سال اوج تورم و گرانی و مشکلات اقتصادی از نخستین نشانه های عزم جدی دولت سیزدهم و متولیان مازندران برای توسعه هوایی استان بوده است.

طبق آمارهای رسمی اعلام شده تعداد ۳۷۲هزار و ۹۸۰ مسافر در قالب ۳هزار و ۴۸۶ پرواز از فرودگاه بین‌المللی شهدای ساری، ۲۳هزار و ۶۷۸ مسافر در قالب ۲۷۸ پرواز از فرودگاه شهدای نوشهر و تعداد  ۲۷هزار و ۹۷۵ مسافر در قالب ۴۲۷ پرواز از فرودگاه شهدای رامسر اعزام و پذیرش شدند.

همچنین گفته می شود در طول مدت تعطیلات نوروزی امسال نیز تعداد ۲۲هزار و ۳۲ مسافر در قالب ۱۹۶ پرواز از فرودگاه‌های مازندران مسافرت کردند و باید صبر کرد و دید این رقم تا پایان سال به چه عددی می رسد.

رسانه کرانه ضمن تقدیر از تمامی دست اندرکاران ملی، استانی و شهرستانی که در این امر مساعدت کردند، تلاش‌های صورت پذیرفته طی چند سال اخیر در جهت ارتقا کمی و کیفی خدمات در تمامی حوزه ها در فرودگاه های استان و تلاش در جهت توسعه آن ها را مثبت و رو به رشد ارزیابی می کند و بر این باور است استمرار چنین اقداماتی مطمئنا می تواند در نهایت منجر به رشد اقتصادی مازندران شود.

توسعه فرودگاه ها می تواند رونق گردشگری که رونق اقتصادی را در پی دارد را منجر شود. تاکنون اقدامات مناسبی برای جذب سرمایه گذار و رونق گردشگری در مازندران با پیگیری های نماینده عالی دولت سیزدهم در استان و مدیرکل میراث فرهنگی مازندران صورت پذیرفته و قطعا می توان نتایج بسیار خوبی در زمینه جذب گردشگر داخلی و خارجی در حوزه گردشگری کسب کرد.

حرف آخر اینکه اقدامات مناسبی در حوزه توسعه فرودگاهی استان برای رونق گردشگری و رشد اقتصادی مازندران در حال اجراست و امیدواریم موارد ذکر شده در سطور بالا، فتح بابی برای توسعه مسیرهای پروازهای و رونق گردشگری و بومگردی مازندران درسطوح بین‌المللی شود.

نوشته های مشابه
سرزمین مهارت و شکوفایی: سمفونی قطب‌های اقتصادی در مازندران
در یادداشتی اختصاصی از باران شمال می خوانید؛

سرزمین مهارت و شکوفایی: سمفونی قطب‌های اقتصادی در مازندران

بررسی عملکرد دولت پزشکیان در جنگ ۱۲روزه
در یادداشتی اختصاصی از باران شمال می خوانید؛

بررسی عملکرد دولت پزشکیان در جنگ ۱۲روزه

مازندران تقدس دفاع، پناهگاه آرامش؛آقای استاندار خدا قوت
درگزارشی از باران شمال به بهانه عملکرد مدیریت ارشد استان در 12 روز تجاوز به وطن می خوانید؛

مازندران تقدس دفاع، پناهگاه آرامش؛آقای استاندار خدا قوت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *