بارن شمال:به نقل از کرانه و به قلم دکترمجیدقربانی؛ عضو شورای مرکز پژوهش های مجلس و استاد دانشگاه: آخرین ماه های قبل از آوردگاه مردمی ۱۴۰۲ را سپری می کنیم. به باور کارشناسان، یکی از پر شاخص ترین انتخابات اخیر در اسفند امسال، نمایان می شود. شاخص های محقق کننده چهار راهبرد” امنیت، سلامت، رقابت […]
بارن شمال:به نقل از کرانه و به قلم دکترمجیدقربانی؛ عضو شورای مرکز پژوهش های مجلس و استاد دانشگاه: آخرین ماه های قبل از آوردگاه مردمی ۱۴۰۲ را سپری می کنیم. به باور کارشناسان، یکی از پر شاخص ترین انتخابات اخیر در اسفند امسال، نمایان می شود.
شاخص های محقق کننده چهار راهبرد” امنیت، سلامت، رقابت و مشارکت” که با برش های تخصصی از نماهای مختلف، چند وجهی درخشانی را به رخ جهانیان می کشد.
در بسته سیاستی حکمرانی انتخابات مجلس شورای اسلامی، سه زیرسرفصل” آرای ایدئولوژیک، آرای گفتمانی، آرای انگیزشی” در ذیل سرفصل انواع آرا در سازمان رای کاندیداها و نامزدهای انتخابات، قابلیت بررسی را دارند.
از نگاه آینده پژوهی، انتخابات اسفند ماه، سه مزیت بالفعل و سه چالش بالقوه دارد:
مزیت ها:
یکم-فرصتی برای خط بطلان بر ناامیدی ها و پروژه های انفعال اجتماعی
دوم-نمایش همبستگی و انسجام در حفظ و صیانت از کشور و انقلاب و نظام
سوم-ظهور و بروز نسلی جدید از مسئولان و کنشگران عرصه جهاد و خدمت و در نتیجه ، چابک سازی و پویایی جریانات سیاسی و حکمرانی
چالش ها:
یکم-شکل گیری احتمالی برخی روابط پنهان و رونمایی از لایه ای نو از دلالان و مافیاها به ویژه در آرای انگیزشی
دوم-موج سواری معاندین در صورت عدم هوشمندی حکمرانی و نخبگان و مردم در عرصه انتخابات به دلایلی از جمله انفعال در سبد آرای ایدئولوژیک
سوم-عمق بخشی به قشر خاکستری در صورت ضعف در پروسه پویایی آرای گفتمانی
آسیب شناسی انتخابات اسفند ۱۴۰۲، در سرفصل های تخصصی ذکر شده، بستر فرصت سازی جهت تحقق راهبرد چهارگانه ابلاغی مقام معظم رهبری را هموار می سازد.
استان مازندران، میزبان فرمانداران جهت استانداردسازی حکمرانی به ویژه توانمندسازی فرمانداران جوان که قبلا سابقه برگزاری چنین آوردگاه مهمی را نداشته اند، می باشد.
کنشگران سیاسی، فرهنگی و اجتماعی به ویژه رسانه ها و صد البته، احزاب و جریان های سیاسی، مسئولیت سنگینی جهت پیاده سازی مدلی نوین از مشارکت بزرگ اجتماعی و مردمی را بر عهده دارند. اینکه مکانیزم برگزاری و نظارت با چه ترازی، طراحی و اجرا شود، کاملا به مهارت و هوشمندی ارکان انتخابات دارد.
مشارکت بالای اجتماعی مردم در کنار رقابت سالم نامزدها وفق قانون و مقررات و همچنین، نظارت هوشمند و سیستماتیک بر روند سلامت انتخابات با امنیت بالا، یک دست آورد قابل وصول می باشد که یقینا، محقق خواهد شد.
سه پیشنهاد جهت غنی سازی حکمرانی انتخابات به شرح ذیل ارائه می دهیم:
یکم- راه اندازی سامانه پیشنهادات مردمی جهت ارائه راهبردهای نوآورانه در برگزاری انتخاباتی پرنشاط و چابک
دوم- برگزاری “کافه ایده انتخابات” برای نخستین بار در سطح استان با حضور نخبگان و کنشگران عرصه انتخابات
سوم- تشکیل “شبکه نوآوری حکمرانی انتخابات” با همکاری تشکل های های مردمی و احزاب و سمن ها
اصل کلام این است که جایگاه قانون گذاری و نظارت با حضور بهترین ها، نشانه گذاری شود و انتخاب اصلح مردم، سرنوشت تصمیم گیری با کمترین فاصله از تراز را مشخص می نماید.
دیدگاهتان را بنویسید