باران شمال: به گزارش کرانه، از جمله کلید واژه هایی که در یکسال اخیر به ویژه بعد از شروع اعتراضات اخیر، مدام از زبان مسئولان و کارشناسان مختلف، مطرح می شود و به اصطلاحات پر تکرار تبدیل شده اند، کلیدواژههایی «حکمرانی نو» و «اصلاح ساختار مشروع» هستند. اهمیت این اصطلاحات و کلیدواژه ها از این […]
باران شمال: به گزارش کرانه، از جمله کلید واژه هایی که در یکسال اخیر به ویژه بعد از شروع اعتراضات اخیر، مدام از زبان مسئولان و کارشناسان مختلف، مطرح می شود و به اصطلاحات پر تکرار تبدیل شده اند، کلیدواژههایی «حکمرانی نو» و «اصلاح ساختار مشروع» هستند.
اهمیت این اصطلاحات و کلیدواژه ها از این جهت است که از ضرورت اصلاحات مشروع در مسیر حکمرانی نوین در آینده نزدیک خبر می دهند و حتی گفته می شود رهبر انقلاب برای «اصلاح سیاستهای کلی نظام» در چارچوب قانون، مجوز داده اند.
در راستای تحقق این کلیدواژه ها بود که اندیشکده های حکمرانی متعددی در سطح کشوری شکل گرفت که یکی از مهم ترین آن ها اندیشکده حکمرانی و قانون گذاری مرکز پژوهش های مجلس بوده است.
مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در راستای تحقق شعار حکمرانی نو، مبتنی بر چهار اصل کارآمدسازی، شفافسازی، هوشمندسازی و مردمسالاری اداره امور کشور با استفاده از ظرفیت نخبگان و تجربه صاحبنظران و اندیشمندان، تشکیل اندیشکده های حکمرانی و قانونگذاری استانی را در دستور کار خود قرار داده است.
طبیعتا در استان مازندران نیز این اندیشکده همسو با کشور تشکیل شد و رضا یوسفی، مدیر اندیشکده حکمرانی و قانون گذاری مرکز پژوهش های مجلس در مازندران انتخاب و معرفی گردید.
نکته قابل توجه این است در حالی که انتظار می رفت این کلیدواژه ها به سرعت در دستور کار مسئولان و متولیان امر قرار گیرد و وعدههای ذکر شده تحقق یابد، متاسفانه در حد شعار و حرف باقی ماند و همچنان از عملیاتی شدن «حکمرانی نو» و «اصلاح ساختار مشروع» حتی در سطوح پایین و زیرین خبری نیست!
روزنامه کرانه برای آن که مخاطبان این رسانه در جریان آخرین فعل و انفعالات این اندیشکده در مازندران قرار گیرند مصاحبه ای اختصاصی با رضا یوسفی، مدیر اندیشکده حکمرانی و قانون گذاری مرکز پژوهش های مجلس در مازندران در دفتر این رسانه ترتیب داده است که مشروح آن به صورت پرسش و پاسخ از نظرتان می گذرد.
لطفا اهداف و برنامه های اندیشکده حکمرانی و قانون گذاری را تشریح بفرمایید.
مناطق مختلف جغرافیایی نیاز به مسئلهشناسی و راهکارهای متفاوتی دارند و این از طریق اندیشکدههای حکمرانی که به نوعی تمرکززدایی در تصمیمسازی و تصمیمگیری است میتواند محقق شود. در واقع اندیشکده حکمرانی و قانون گذاری، یک نهاد غیر سیاسی با نگاه علمی و پژوهشی است برای شناسایی نظام مسائل استان و پیاده سازی نظام حل المسائل.
اندیشکده در مازندران چه اهدافی را دنبال می کند؟
در مازندران با تشکیل شورای علمی و چندین کارگروه تخصصی با حضور نخبگان علمی و پژوهشی دانشگاه ها از شرق تا غرب استان به همراه خبرگان تجربی و تخصصی از کلیه دستگاه های اجرایی استان، گام های مهمی برای نقش آفرینی در حل معضلات مازندران، برداشته شده است. همچنین برگزاری جلسات تخصصی با دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی، برنامه ریزی جهت برگزاری رویدادهای تخصصی، از اقدامات موثر اندیشکده است.
رابطه اندیشکده با مجمع نمایندگان استان چگونه است؟
بحمدالله تعامل خوبی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حوزه های انتخابیه مازندران برقرار کرده ایم. به زودی جلسات تخصصی مشترک با مجمع نمایندگان مازندران، خواهیم داشت و در تعامل دوسویه، در مورد نظام مسائل استان، به تفاهم مشترک می رسیم.
اصلی ترین هدف ما در اندیشکده این است که مسیر خلاقیت و نوآوری در تصمیم گیری ها را هموار کنیم و در همین راستا، در کارگروه های تخصصی متناسب با کمیسیون های مجلس شورای اسلامی، آمادگی پذیرش نخبگان و خبرگان جهت تحقق اهداف و برنامه های ترسیم شده را داریم.
همچنین، به منظور شناخت جامع نمایندگان مجلس از مسائل و ظرفیت های حوزه انتخابیه خود، مرکز پژوهش های مجلس برنامه مشاوره در استان ها در دستور کار قرار داده است.
حرف پایانی اگر نکاتی لازم است بفرمایید
با توجه به اهمیت مسائلی چون امنیت غذایی و گردشگری و حوزه بهداشت و درمان، باید تمام ظرفیت ها در استان شناخته و اولویت بندی شود.
به زودی، چندین رویداد تخصصی با محوریت مسائل استان، برگزار خواهیم کرد./ گزارش: فرشته عالی
دیدگاهتان را بنویسید