سه شنبه / ۱۰ تیر / ۱۴۰۴ Tuesday / 1 July / 2025
×

باران شمال- سرویس سیاسی: بازگشت اعتبارات، مساله ای است که معمولا در استان مازندران شایع است و از دهه های گذشته برخی از مدیران دستگاه ها و حتی نمایندگان عالی دولت در استان دست به این اقدام ناپسند می زدند. می توان دلایل مختلفی برای این کار عنوان کرد که از مطرح ترین علل آن، […]

ناتوانی یا خود شیرینی؟/ نیمی از اعتبارات سفر ریاست جمهوری جذب نشده است!

باران شمال- سرویس سیاسی: بازگشت اعتبارات، مساله ای است که معمولا در استان مازندران شایع است و از دهه های گذشته برخی از مدیران دستگاه ها و حتی نمایندگان عالی دولت در استان دست به این اقدام ناپسند می زدند.

می توان دلایل مختلفی برای این کار عنوان کرد که از مطرح ترین علل آن، می توان به ناتوانی در استفاده بهینه اعتبارات و خودشیرینی جهت ابقا در مسئولیت وقت یا ترفیع به مسئولیت های بالاتر اشاره کرد.

البته این مساله فقط مربوط به گذشته نیست و در سالهای اخیر نیز رواج دارد و هر از گاهی برخی از بازگشت اعتبارات توسط برخی دستگاه ها، خواسته یا ناخواسته رسانه ای می شود.

در سال های اخیر، هم در دولت روحانی و هم در دولت رئیسی شائبه هایی مبنی بر بازگشت اعتبارات در برخی دستگاه ها و برخی طرح ها چون پروژه های بزرگ زباله سوز ساری و … وجود داشته و دارد.

تیرماه سال ۱۴۰۰ غلامی رئیس برنامه و بودجه دولت روحانی در مازندران از عدم جذب اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی سفر نوبخت به مازندران و بازگشت آن به خزانه هشدار داده بود و از مدیران استان خواسته بود به هوش باشند.

همچنین حسینی پور استاندار مازندران هم چندی قبل، بازگشت احتمالی اعتبارات استان را نشانه ضعف مدیران دستگاه های مربوطه قلمداد کرده و خواستار تلاش همه جانبه آن ها در راستای جذب کامل اعتبارات برای پروژه های مختلف دستگاه های استان شده بود.

هشدارها و توصیه های اینچنینی، خود نشان از وجود و تکرار این مساله در استان دارد که واقعا در شرایط خاص کشور که جذب اعتبارات با دشواری ها و موانعی همراه است، زیبنده و در خور نیست.

معمولا مدیران دستگاه ها برای برملا نشدن ناتوانی های خود از رسانه ای کردن آن پرهیز می کنند و موارد نادری که به میان اطلاع افکار عمومی درز می کند یا ناخواسته و اتفاقی است یا افشاگری هایی است که از سوی برخی متولیان استانی رخ می دهد.

نماینده عالی دولت در مازندران اخیرا نیز در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان، بر لزوم جذب کامل اعتبارات توسط دستگاه های اجرایی استان تاکید کرد و گفت: “با بررسی های صورت گرفته یکهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات عمرانی دستگاه های اجرایی استان تاکنون جذب نشده است! جذب نشدن اعتبارات عمرانی دستگاه های اجرایی استان هیچگونه توجیهی ندارد و به نظر می رسد علت جذب نشدن اعتبارات عمرانی، کم کاری برخی دستگاه های اجرایی است که می توان با هماهنگی بین بخشی، این مشکل را رفع کرد. فرمانداران نیز باید علاوه بر نظارت بیشتر نسبت به تهیه گزارش روند جذب اعتبارات عمرانی دستگاه های اجرایی و ارسال آن به استان اقدام کنند”.

شاید باورتان نشود هنوز حدود نیمی از اعتبارات سفر رئیس جمهور رئیسی به مازندران جذب نشده و چه بسا تعلل بیشتر در این مهم، محرومیت استان از چندین میلیارد اعتبارات را به همراه داشته باشد.

گواه و سند ادعای ما همین اظهارات اخیر آقای استاندار در شورای برنامه ریزی و توسعه استان است که بخشی از آن را در سطور بالاتر این مطلب قید کرده ایم.

حسینی پور  در ادامه اظهارات خود در این جلسه بیان کرد: “در سفر رئیس جمهور به مازندران در مجموع ۱۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبارات تسهیلاتی مصوب شد که تاکنون بیش از ۵۰ درصد آن تخصیص یافته و کمیته ای در استان به منظور بررسی روند جذب اعتبارات مصوب سفر رئیس جمهور توسط دستگاه های اجرایی تشکیل خواهد شد که این کمیته به صورت هفتگی، کارها را پیگیری می کند تا روند جذب اعتبارات دستگاه های اجرایی تسهیل و تسریع شود. همچنین نیاز است با هدف جذب اعتبارات عمرانی دستگاه های اجرایی و تسریع در روند تکمیل طرح ها باید یک رابطه بسیار قوی بین معاونان استاندار با سازمان مدیریت برنامه ریزی ایجاد شود. از اینرو انتظار می رود معاون عمرانی استانداری در ارتباط با طرح های عمرانی با سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان رابطه تنگاتنگی داشته باشد و سازمان مدیریت نیز باید بیشترین همکاری را با معاونان استاندار داشته باشند”.

در اینکه حسینی پور به شخصه، دل در گرو توسعه و خودکفایی استان دارد، تردیدی نیست و این موضوع در حدود ۱۸ ماه از جلوسش بر  صندلی و اظهارات و اقداماتش ملموس است. اما اینکه آیا همه مدیران دستگاه های مختلف، چنین ذهنیتی دارند یا از توانمندی تحقق آن برخوردارند، هنوز برای ما و بسیاری مسجل نشده است.

شاید یکی از دلایل تشکیل کمیته بررسی روند جذب اعتبارات مصوب سفر رئیس جمهور نیز همین باشد و اینکه در نهایت مشخص گردد چه دستگاه هایی در تحقق این مهم عملکردی مطلوب یا ضعیف داشته اند.

البته این نظارت ها فقط برای جذب اعتبارات نیست و نظارت هایی برای اعتبارات جذب شده و نحوه استفاده آن نیز انجام خواهد شد.

استاندار مازندران در بخش پایانی اظهارات اخیرخود، تاکید کرد: “باید نسبت به جذب باقیمانده اعتبارات عمرانی دستگاه های اجرایی اهتمام بیشتری صورت گیرد که اعتبارات تخصیصی به دستگاه های اجرایی استان باید با نظر معاون امور عمرانی و اقتصادی استاندار مازندران باشد. شش دستگاه اجرایی استان بیشترین میزان جذب اعتبارات عمرانی را به خود اختصاص داده اند و در این بخش نظارت ها باید بیشتر شود”.

با توجه به آنچه بیان شد امیدواریم نخست آنکه همه دستگاه های استان در مقوله جذب کامل اعتبارات مربوطه موفق عمل کنند و دوم آن که اعتبارات جذب شده در راه درست و برای برنامه ها و پروژه های تخصیص یافته، منظور گردد و سوم آنکه به برای خدا دیگر شاهد بازگشت اعتبارات به خزانه یا حیف و میل آن ها نباشیم.

نوشته های مشابه
سرزمین مهارت و شکوفایی: سمفونی قطب‌های اقتصادی در مازندران
در یادداشتی اختصاصی از باران شمال می خوانید؛

سرزمین مهارت و شکوفایی: سمفونی قطب‌های اقتصادی در مازندران

بررسی عملکرد دولت پزشکیان در جنگ ۱۲روزه
در یادداشتی اختصاصی از باران شمال می خوانید؛

بررسی عملکرد دولت پزشکیان در جنگ ۱۲روزه

مازندران تقدس دفاع، پناهگاه آرامش؛آقای استاندار خدا قوت
درگزارشی از باران شمال به بهانه عملکرد مدیریت ارشد استان در 12 روز تجاوز به وطن می خوانید؛

مازندران تقدس دفاع، پناهگاه آرامش؛آقای استاندار خدا قوت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *