سه شنبه / ۱۰ تیر / ۱۴۰۴ Tuesday / 1 July / 2025
×

باران شمال: کنگره بزرگ آیت الله کوهستانی (ره) با عنوان «آقاجان کوهستان» برای بزرگداشت یاد و خاطره آن عالم ربانی با حضور آیت الله آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دانشگاه علم و فناوری مازندران در بهشهر برگزار شد. در این مراسم که با حضور جمع کثیری از مسئولان، مشتاقان حلم و اخلاق، […]

آقاجان کوهستان ستاره ای مغفول/ یک سفر  سه یادواره

باران شمال: کنگره بزرگ آیت الله کوهستانی (ره) با عنوان «آقاجان کوهستان» برای بزرگداشت یاد و خاطره آن عالم ربانی با حضور آیت الله آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دانشگاه علم و فناوری مازندران در بهشهر برگزار شد.

در این مراسم که با حضور جمع کثیری از مسئولان، مشتاقان حلم و اخلاق، شهروندان و اهالی رسانه برگزار شد از آثار تولیدی و مقالات علمی پیرامون زندگی عالم وارسته آیت الله کوهستانی رونمایی گردید.

به گزارش کرانه، قرائت پیام ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران، توسط سید محمود حسینی پور استاندار مازندران بخش مهم این همایش بود.

در بخشی از این پیام آمده است: «آیت‌الله رئیسی رئیس جمهور در پیامی برای کنگره ملی آیت‌الله کوهستانی گفت: آیت‌الله آقای شیخ محمد کوهستاتی بی‌شک در زمره عالمان وارسته بود که با وجود محدودیت‌های نظام شاهنشاهی با توکل به خدا و ایثار خدمات ماندگاری را در راستای ترویج معارف الهی و تربیت شاگردان برای تحکیم مکتب اسلام به یادگار گذاشت».

پس از آن نماینده ولی فقیه در مازندران به بیان مهمترین خصلت ها و ویژگی های ان عالم بزرگ پرداخت.

آیت الله کوهستانی انسانی دارای سر و راز بود

آیت الله محمدباقر محمدی لائینی در این همایش اظهار کرد: برای برگزاری کنگره آیت الله کوهستانی تبریک داریم به استان مازندران، شهرستان شهیدپرور بهشهر که آبروداری کردند و تلاش بیش از سه ساله برای برگزاری ابن‌کنگره قابل تشکر است که مجموعه خوبی برای خروجی زحمات در قالب مقاله و تدوین کتاب به جامعه تحوبل شد.

وی افزود: آیت الله کوهستانی انسانی دارای سر و راز بود و از اسراری که در سینه داشت حرفی نمی‌زد، مگر اینکه خواص شنیده باشند و آنچه بوده به درستی شناسانده نشده و نیازمند زحمات فراوان است.

نماینده ولی فقیه در استان‌مازندران یادآور شد: این ‌کنگره با حضور مسؤولان و شخصیت‌های کشوری و استانی، نویسندگان، بیوت علما و بانوان و برادران و خانواده شهدا و ایثارگران برگزار شد که رقم زدن چنین زحماتی و برگزاری چنین کنگره تبریک دارد.

آیت الله محمدی لایینی گفت: اخلاق مداری، خیرخواهی، پارسایی و زهد و مردم داری و پاکدستی از مهمترین ویژگی‌های این مرد بزرگ بود.

نماینده ولی فقیه در استان‌مازندران افزود: آیت الله کوهستانی الگوی فضیلت و اخلاق برای دفاع از ارزش‌ها بود که درس اخلاق ایشان بهترین نمونه زندگی ماست.

در ادامه رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به عنوان سخنران اصلی همایش پشت تریبون رفت و از شخصیت مغفول مانده آیت الله کوهستانی سخن گفت.

ستاره ی مغفول

آیت الله آملی لاریجانی در بهشهر گفت: عالم واقعی و اثرگذار باید عامل هم باشد

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در همایش ملی بزرگداشت آیت الله کوهستانی در دانشگاه علم و فناوری بهشهر با قدردانی از مسئولان استان مازندران و انجمن مفاخر در نکوداشت آیت الله کوهستانی، گفت: آیت الله کوهستانی عالم ربانی بود که نام ایشان در جهات مختلف فراتر از استان رفته است.

آیت الله آملی لاریجانی افزود: آیت الله کوهستانی همانند ستارگان آسمان برای جامعه آن زمان درخشید و اگرچه اجازه اجتهاد از بزرگترین علمای شیعه و ستارگان جهان تشیع گرفته بود، اما شخصیت مغفول مانده جامعه است.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: آنچه در شرح حال آیت الله کوهستانی گفته شده توجه به جهات اخلاقی، تربیتی و زهد ایشان است، اما توجه ویژه ایشان در تربیت علما نشان می‌دهد آیت الله کوهستانی در کنار تقوا به علم آموزی طلاب نیز توجه ویژه‌ای داشته است.

او با بیان اینکه فهم قرآن از طریق تطهیر باطن ممکن است، گفت: اولیای الهی علاوه بر توجه به الفاظ، معانی و تفسیر قرآن، با شهود به معانی قرآن می‌رسند که فهم خاص است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: برای اینکه عالم واقعی در جامعه اثرگذار باشد باید عامل باشد و یکی از بهترین ابزار‌ها برای رسیدن به این توفیق این است که باید با حق تعالی رفیق باشد.

لازم به ذکر است آیت الله آملی لاریجانی در این سفر در مراسم بزرگداشت آیت الله صالحی در ساری و همچنین در اولین همایش دارالمومنین بابل نیز حضور می یابد.

در پایان جا دارد برای شناخت بیشتر مخاطبان، خلاصه ای از زندگینامه آن عالم ربانی را می آوریم.

آیت الله کوهستانی معروف به آقاجان

محمد کوهستانی (زاده ۱۲۶۷ شمسی روستای کوهستان (بهشهر) – درگذشت ۸ اردیبهشت ۱۳۵۱) عارف، فقیه و روحانی شیعه در سده ۱۴ (قمری) هجری بود.

آیت الله کوهستانی مشهور به آقاجان، فقیه و عارف شیعه و ساکن مازندران بود. وی در حوزه‌های علمیه بهشهر، ساری، بابل، مشهد و نجف تحصیل کرد و از آیات عظام سید ابوالحسن اصفهانی، میرزای نائینی و آقا ضیاءالدین عراقی اجازه اجتهاد دریافت کرد.

آیت‌الله گلپایگانی، زهد و تقوای کوهستانی را عین الیقین برای خود می‌دانست. مرعشی نجفی او را لنگر أرض و سید عبدالکریم رضوی کشمیری وی را صاحب نفس زکیه دانسته است.

از نمونه‌های تقوا و وَرَع آیت الله کوهستانی چنین گفته‌اند که غذا و نان، تنها از محصولی که از زمین پدری به‌دست آورده بود، می‌خورد و غذا‌های دیگران را احتیاط کرده و استفاده نمی‌کرد.

آیت الله کوهستانی پس از بازگشت از نجف در زادگاه خود، کوهستان، مدرسه علمیه‌ای تأسیس کرد و بسیاری از عالمان مازندران در آنجا تحصیل کردند.

سید عبدالکریم هاشمی‌نژاد و ابوالحسن ایازی از شاگردان وی بودند. وی در ۱۳ ربیع الاول سال ۱۳۹۲ق از دنیا رفت و براساس وصیتش در حرم امام رضا (ع) دفن شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *