باران شمال – قسمت اول: حوزه علمیه در اندیشه و تفکر شیعی همواره از اهمیت خاصی برخوردار بوده و هست. نهادی که در طول تاریخ تشیع و اسلام، مانع نفوذ و هجوم بیگانگان به ارزش ها و باورهای اسلامی و شیعی شده است. حوزه علمیه پس از انقلاب توانست با پیروی از فرامین امام راحل […]
باران شمال – قسمت اول: حوزه علمیه در اندیشه و تفکر شیعی همواره از اهمیت خاصی برخوردار بوده و هست. نهادی که در طول تاریخ تشیع و اسلام، مانع نفوذ و هجوم بیگانگان به ارزش ها و باورهای اسلامی و شیعی شده است.
حوزه علمیه پس از انقلاب توانست با پیروی از فرامین امام راحل و مطالبات رهبر معظم انقلاب در جهت جذب و سازماندهی نسل جوان انقلاب به دفاع از فرهنگ دینی و سیاستهای کلی نظام اسلامی گام های اساسی بردارد.
اما اکنون با گسترش فضای مجازی و سهولت تبادل اطلاعات، شدت هجمه ها به اسلام و انقلاب و حوزه علمیه افزایش یافت و دشمن با بکارگیری امپراطوری رسانه ای در صدد تضعیف فرهنگ اسلامی و شیعی است.
از اینرو وظیفه حوزه علیمه دشوارتر از همیشه گردید و می طلبد همانگونه که در قرن گذشته نقش عالمان شیعی در مقابله با فرقههای انحرافی و ضاله، مانند بابیت، بهائیت و نیز وهابیت، غیر قابل انکار است در این زمانه نیز با صلابت و جدیت به دفاع از حریم دین و مقابله با انحرافات، بپردازد.
همچنین انتظار می رود روحانیت و حوزه علمیه در تبیین خدمات و پیشرفت های جمهوری اسلامی پیشرو باشد و با توجه به گستره رسانه های جمعی و شبکه های اجتماعی، سنگری محکم در مقابله با هجمه فرهنگی و انحرافات احتمالی باشد.
پیرامون این موضوع مهم، حجت الاسلام عالی گفت و گویی با روزنامه کرانه داشت که در سه قسمت از نظرتان خواهد گذشت. مشاور عالی استاندار در قسمت اول اینگونه گفت.
آمریکا سالانه ۹۰ میلیارد دلار هزینه جاسوسی در اینترنت ، پایگاه های جستجو، پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی می کند.
جمع آوری اطلاعات تحصیلی، شغلی، موقعیت مکانی، دوستان، خانواده، ارتباطات شخصی، علایق و عقاید و سطح کنش پذیری در راستای ارزیابی و کنترل نوسانات رفتاری و هک فکری جوانان جامعه هدف میباشد. کارشناسان متخصصص N.S.A در امر رسانه از طریق توئیتر، تلگرام، آمد نیوز، اینستاگرام و فیسبوک تحلیل میکنند که مردم ایران، عراق، ترکیه و … با چه اخبار و حوادثی عصبانی میشوند؟ از طریق خشم اجتماعی فراگیر و یا فروکش مینماید.
از طریق بررسیها و آنالیز و تحلیل یافتهها درمیابند: مردم و خصوصاً جوانان جامعه هدف چگونه و با چه سوژههایی متحد میشوند؟ آنها از روی دادههای فضای مجازی، کشف میکنند که جوانان ایران به چه مکانیسم تبلیغاتی لایک میکنند و با چه سوژه هایی شورش میکنند؟ با چه اخباری میتوان، سطح خودکشی و افسردگی و خشونتهای خانگی را در یک کشور بالا برد! با چه مکانیسم تبلیغاتی لایک میکنند، کامنت میگذارند، خرید میکنند و …! در شورش در یک دهه اخیر، بالاترین نقش را در ایران و تمامی کشورهای ضد آمریکایی داشتند!این شبکه ها آرتیست،آرایشگر، سلبریتی، فوتبالیست و خواننده، مجری، اراذل و اوباش، خانوادههای زندانیان و حتی مذهبیها را به صورت سازمان یافته، به عنوان لیدر به میدان فرستادند.
هک فکری مردم جامعه، با اعتماد زدایی، ناامیدسازی،تضعیف باورها، قدرت تحلیلها ,تحریف وقایع، کمرنگ سازی دستاوردها، انتشار اخبار دروغ با هشتگ سازی سازمانی، وارونه نمایی و تغییر نگرشها و تغییر سبک زندگی همراه است. شناخت گرگ های گرسنه، دستهای پنهان، ددمنشان کمین کرده، دیدن چهره واقعی از پشت نقاب حقوق بشری و دیپلماسی ظاهری نیاز به بصیرت دارد.
امام حسن علیه السلام میفرماید: مردم را با دانشت، دانش بیاموز و خود نیز دانش دیگران را فراگیر، تا زمانی که سلطان دلت خداست کسی نمیتواند تفکر و دلخوشیهایت را ویران کند.
الکساندر پرخوانوف که از مشاهیر شوروی سابق میباشد میگوید: غرب برای دستیابی به اهداف خود در شوروی، نیازمند عقاید و باورهای مردم شوروی بود لازم نبود. شوروی را با راکت و بمب اتمی به فروپاشی برساند، بلکه با تغییراتی که توسط رسانههای گروهی در عقاید و باورهای مردم به وجود آورد به این مهم نائل شد. بیش از ۴۰ روزنامه متعلق به مخالفان و منتقدان جمهوری اسلامی با صدها سایت و وبلاگ و … برخوردار از بودجه بیت المال و در مقابل کمتر از ۱۰ روزنامه حامی انقلاب اسلامی!
رسانههایی که با هماهنگی و مدیریت برون مرزی در حال توطئه علیه نیروهای انقلابی و مبانی انقلاب اسلامی و دولت و مجلس بوده و کاهش حضور مردم در پای صندوقهای رای هدف مشترک همه آنهاست به عبارتی روزنامههای همسو با غرب با تابلوی اصلاحات سرمایه اصلی داخلی دشمن هستند!
مقایسه سرتیتر روزنامههای فوق الذکر با رسانههای بیگانگان بهترین معیار و ترازوی شناخت است.
گشتی در تاریخ اسلام و تورق تاریخ پرطمطراق سالهای دور نشان، از اقدامات سازمان یافته و پیچیده ای می دهدکه مقطعی از آرزوهای سران شیطان صفت معبد آمون و محور فعالیت آنخ مائو و یهودا می بود و بعداً در راستای جنگ با حضرت احدیت، راه اندازی جنگها، اختلافات، مسلمات دینی ، کشتن ابنیاء و اولیا و مخصوصاً رواج اسرائیلیات و سرمایهگذاری در حوزه نهضت ترجمه اموی و فعالیتهایی از این دست که امروزه خصوصاً پس از پیروزی انقلاب به طور گسترده و برجسته در جریان است. تصرف و یا به عبارتی مصادره دانشگاهها و تریبونهای تدریس توسط افراد وابسته و نااهل و قرار گرفتن افراد خاص و وابسته در کنار بعضی شخصیتهای تراز اول از قبیل مسعود بهنود در کنار خاندان هاشمی، منوچهر قربانی فر از عضو اصلی فرماندهی کودتای نوژه، به عنوان مشاور منتظری! و ده ها مورد مشابه.
و امروزه هم جریان فاسد بهائیت با تمام قوا و امکانات و تجهیزات در لایههای مختلف جامعه و سازمانها و مدیران قرار گرفتند و لحظهای تاثیرگذاری مینمایند!
در حوزه حجاب، اقتصاد، تولید، آموزش، فرهنگ و رسوم ایرانی و اسلامی و …
کسانی که امروز باید بنویسند و نمی نویسند! بعضی حقایقی که به چشم دیدند را منکر هستند! کسانی که کم گفتند! دروغ گفتند و جعل کردن ! یا راست گفتن و در تحلیل به انحراف بردند! و …
که در هر صورت حق نظام اسلامی و انقلاب و ولایت، جنگ و شهدا و ارزشها را پرداخت ننمودند! نه فقط بدهکار، بلکه مجرمند و البته ما هم نباید بیتوجه عبور کنیم و سالیانی از آن بگذرد و در وادی علم الرجال و ارائه چند صد سند بخواهیم اثبات کنیم که فلان مطلب باطل است چون راوی او فلانی بوده و هدفش چنین و خودش وابسته به گفتن وابسته به …!
و گفتن و برجسته نمودن تاریخ امروز نظام و انقلاب به منظور بیداری انسانی و اسلامی فراهم شدن مقدمات معرفی و شکلگیری و برجسته سازی تمدن اسلامی است.
حسب آنچه که در تاریخ ثبت شد و همچنان گرفتار آن هستیم و موج فرصت سوزی و اتلاف وقت و انحراف عدیدهای در مسلمین ایجاد نمود، فرصت طلبی و آرمان سوزی زیادی هم نصیب دشمنان قسم خورده اسلام نمود تا جایی که بعد از گذشت ۱۴ قرن، همچنان یکی از تاکتیک های خباثث آمیز دشمنان است که در اصول و مسلمات دینی ما، شبهه ایجاد نمایند و خروج از شبهه نیز نیازمند به اشراف بر علم الرجال و صرف وقت فراوان آن هم توسط افراد مطلع و متخصص میباشد.
به منظور هوشیاری و آشنایی با تکالیف اسلامی اخلاقی، انقلابی، انسانی همه ی شهروند خصوصا اهالی رسانه، اهل قلم، محققین و پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی و همه کسانی که فرمان جهاد تبیین تاکید موکد چندین باره حضرت امام خامنهای (دام عزالعالی)را شنیدند، نیم نگاهی به تاریخ خواهیم داشت تا چهرههای اصلی پیدایش و گسترش اسرائیلیات و همچنین اسرائیلیات و علل آن که از برکات کلاس تفسیر حضرت آیت الله معرفت رحمت الله بوده مرور نموده باشیم و در نهایت تاکیدی باشد بر تکلیف همگان خصوصاً طلاب علوم دینی که در قسم دوم گفتگو بیشتر پیرامون آن خواهیم گفت.
چهرههای اصلی پیدایش و گسترش اسرائیلیات
اسرائیلیات جمع اسرائیلیه به معنای داستان یا افسانهای است که منشا اسرائیلی دارد و به آن دسته از روایاتی که سبقه یهودی و مسیحی دارد و در منابع اسلامی وارد شده. مراودات زیاد یهودیان با مسلمانان در صدر اسلام (با طرح قبلی و کوچ اجباری از فرمان نبوکه النصر به شبه جزیره حجاز) گسترده تر بودن فرهنگ یهود در مقایسه با ملتهای دیگر، شدت عداوت آنان با مسلمانان و کارآمدی بیشتر آنان در حیلهگری( با توجه به طراحی و ماموریت اصلی در کوچ اجباری و حضور از چندین نسل قبل در مکه و مدینه و زمینه سازی خاص حتی آمادگی برای جنگ با پیامبر آینده در کنترل و موانع گسترش غفلت الهی …)
و نقش ویژه و بیشتر یهود، در گسترش و جعل این روایات سبب شد جنبه یهودی (اسرائیل) بر دیگر جهات قالب و بر همه آنان اصطلاح اسرائیلیات اطلاق شود. اسرائیل ترکیبی از دو واژه عبری اسر به معنای پیروزی و ایل به معنی قدرت کامل است. این لقب را از آن رو به یعقوب نهادند که القا کنند که یعقوب در مبارزه با خداوند!!! پیروز شده! و یهودیانی که با او پیوند دارند به بنی اسرائیل مشهورند !
قبایل فراوانی از اهل کتاب در همسایگی مشرکان در مدینه و اطراف آن از جمله خیبر، فدک و … زندگی میکردند. چون اهل کتاب، دارای کتب آسمانی و آیین الهی بودند! از موقعیت بالاتری نسبت به مشرکان برخوردار بودند، آنان( مشرکان ) برای فهم بسیاری از مسائل مربوط به شناخت خلقت و سرگذشت امتهای پیشین و تاریخ پیامبران و دیگر امور به اهل کتاب (به ویژه یهودیان) مراجعه میکردند و این ارتباطات خود عاملی در نفوذ و اثرگذاری فرهنگ یهود برفرهنگ عرب جاهلی به شمار میرود!
پس از ظهور اسلام رجوع، به اهل کتاب از سوی نو مسلمانان همچنان ادامه داشت به ویژه که قرآن کریم در برخی آیات مشرکان را به اهل کتاب ارجاع داده بود! دیری نپایید که مسلمانان از مراجعه به اهل کتاب به طور صریح نهی شدند، از آنجا که عداوت دیرینهای یهود و بد سرشتی آنان در نیرنگ با مسلمانان و منتظر جلوه دادن چهره اسلام و سست کردن بنیادی اعتقادی جامعه اسلامی آشکار شد، آشکارا مسلمانان را از دوستی با آنان بر حذر داشت و اعلام کرد که بیگانگان را محرم راز خود نگیرند و به آنان اعتماد نکنند. در آیه ۱۱۸ آل عمران میفرماید: (ای اهل ایمان غیر خودتان را همراه انتخاب نکنید که بیگانگان در ضرر رساندن به شما کوتاهی نکنند و رنج بردن شما را دوست دارند و دشمنی از سخن گفتن آنها پیداست و آنچه در سینه ایشان مخفی کردهاند بدتر است ما آیات را برای شما بیان کردیم و اگر اندیشه کنید)
اثر اسرائیلیات و علت و علل آن
لذا با تمام توان وارد میدان جهل شدند و با طرح اسرائیلیات به نیت بیاثر شدن آیین الهی اسلام ،اقدام به تعریف و بیان خزعبلاتی شدند که هیچ وقت نزدیک یا شبیه حقیقت نبود! ولیکن جماعتی که به اطلاعات اصلی و صحیح دسترسی ندارند و یا مطلع نبودند آشنا به علم الرجال و درایه الحدیث هم نبوده قدرت استنباط و استدلالات مقولات و ادله بیان شده ادعایی را هم ندارند! به طور معمول آنچه از یک شخصیت به ظاهر دینی و یک کتاب به ظاهر مذهبی ببینند و بشنوند و بخوانند ! می پذیرند و با پذیرش آن مطلب میخواهند به نوعی تبعیت و عرض ادب و احترام خود را نسبت به خدا و اولیای الهی اعلام داشته باشند. و در اندک زمانی انحرافی در مغز شکل میگیرد که با سالها تلاش و مباحثه و مشاجره و … شاید نتوان آن را اصلاح نمود. و لذا باید از لاک دفاعی خارج شد و از بهترین میانبرها،معارف حقیقی و ذات اصلی آیین اسلام و معارف اهل بیت را به تشنگان خاص و عام در جهان فعلی منتقل نماییم. ضمناً زمینه های گسترش اسرائیلیات با عوامل و زمینههایی که سبب پیدایش و نفوذ اسرائیلیات در قلمرو و تفسیر و حدیث اسلامی شد عبارتند از: ۱- ضعف فرهنگی جامعه عرب ۲- کینه دیرینه و دشمنی شدید یهود ۳-گزیده گویی قرآن در بازگویی داستانها ۴ –قصه سرایان و همراهی دستگاه خلافت با آنان ۵-ممنوعیت نگارش و نقل حدیث سهل انگاری در نقل و نقد روایت
در ادامه سالهای خلافت معاویه(ل) با غفلت ترجمه و علم کردن کتب سه گانه اعم از داستانهای عاشقانه چینی، داستان جنگ رومیان و داستانهایی از زبان حیوانات ایرانیان جایگزین طرح و بیان احادیث و روایات نبوی و علوی گردید و جامعه از درون تهی و بیمایه گردید .
چهرههای اصلی پیدایش و گسترش اسرائیلیات
وی از جمله صحابیان پیامبر رحمت الله و از دانشمندان یهودی که هنگام ورود پیامبر (ص) به مدینه به آیین اسلام گردید . عبدالله برای جلب نظر عامه مردم حدیث جعل میکرد و از جمله جعلیات وی حدیثی درباره صفات پیامبر(ره) که در تورات ساخته بود و مدعی بود که من این اوصاف را درباره وی در تورات دیدهام.
۲- کعب الاحبار (م ۳۴ ق)
وی در دوران جاهلی از دانشمندان بزرگ یهودی در یمن بود که پس از رحلت پیامبر رحمت الله در زمان ابوبکر و یا عوامل خلافت عمر! اسلام آورد ولی در عهد عثمانی به شام آمد و تحت حمایت معاویه قرار گرفت. و معاویه نخستین کسی بود که به او دستور داد تا در سرزمین شام قصه بگوید .کعب به جعل داستانهایی در تایید دستگاه خلافت و نیز فضیلت شام و بیت المقدس پرداخت.
۳- تمیم بن اوس داری( م۴۰ ق)
وی از دانشمندان مسیحی تازه مسلمان است که در آخرین سال حیات پیامبر رحمت الله به مدینه آمد و به آیین اسلام گروید و نخستین کسی است که قصه خوانی را بنیان نهاد است. او به فرمان خلیفه دوم پیش از اقامه نماز جمعه به قصه خوانی و موعظه مردم پرداخت و در عهد عثمانی هفتهای دو بار به قصه خوانی اشتغال داشت.
وی از دانشمندان بزرگ اهل کتاب، ایرانی تبار و از اهالی خراسان بود که در عهد خلافت عثمانی در یمن زاده شد و در زمان پیامبر اکرم رحمت الله اسلام آورد و چون حضرت را درک نکرده او را در شمار تابعان شماردند. وهب علاوه بر پرداختن به داستانها و اخبار پیامبران و رواج بسیاری از مضامین کتاب پیشینیان در یمن ، از طرف عمر بن عبدالعزیز ، منصب قضاوت را نیز در صنعا بر عهده داشته است و یکی از منابع اصلی نشر و گسترش اندیشه جبرگرایی بود .
از مفسران معروف مدینه در عهد تابعین که در اواخرخلافت امام علی(ع) تولد یافته و در سن ۷۸ سالگی از دنیا رفت. پدرش دانشمند یهودی بوده که در بنی قریظه اسیر شده بود. وی از جمله قصه سرایان بود که درباره افسانه قرانیق و نیز در تفسیر آیه ۲۴ سوره یوسف به نقل قصههای اسرائیل پرداخت.
از جمله صحابیان مکی که در زمان جاهلیت نیز به نویسندگی می پرداخت، پیش از پدرش اسلام آورد. به گفته ابن تیمیه، وی نخستین کسی است که اسرائیلیات را پس از رحلت پیامبر رحمت الله رواج داده است و در جنگ برموک دو بار شتر از کتابهای یهودیان را به دست آورد و از آنها حدیث نقل میکرد .
از جمله صحابیانی که در سال هفتم هجری از یمن نزد پیامبر آمد و اسلام را پذیرفت بسیاری از اصحاب از جمله عمر و عثمان و عایشه او را به دروغگویی متهم کردند و حضرت علی نیز او را دروغگوترین مردم دانست.
۸- عبدالملک بن جریح (م۱۵۰ق)
عبدالملک اصالتا رومی و بر آیین نصرانی بوده . ذهبی ، وی را محور روایات اسرائیل در عهد تابعان و بسیاری از روایات تفسیر طبری را که در شان نصارا وارد شده از آن وی دانستهاند.
آنچه مرور شد ضرورت نگاه تبیینی خصوصاً توسط جامعه طلاب علوم دینی و مدرسین و محققین حوزههای علمیه که با توجه به هجمههای امروز از طریق رسانههای مجازی و افراد وابسته به استکبار و… مصیبتی که در سال های صدر اسلام بر سر مسلمین آوردند مجددا تکرار ننمایند.
اهداف فلسفه، عظمت ، برتری ها و روشنگریهای انقلابی و برکات و نعمات الهی که به واسطه شخصیت بیبدیل امامین انقلاب حضرت امام خمینی رحمت الله و امام خامنهای حفظ الله نصیب ملت بزرگ ایران گردید . همچنین ماموریت زمینه سازی ظهور حضرت حجت عج ، بیشک اصلیترین نقش روحانیت و حوزههای علمیه میباشد که باید برای این مهم کار متخصص و متعهد تربیت و مهیا نمایند ان شاءا….
دیدگاهتان را بنویسید