چهارشنبه / ۱۹ شهریور / ۱۴۰۴ Wednesday / 10 September / 2025
×
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران از آغاز اجرای پایلوت برنامه‌های سند ارزیابی و ساماندهی جامع سموم کشاورزی در استان خبر داد که با هدف کاهش آسیب‌های ناشی از سموم کشاورزی و تضمین سلامت محصولات، در شهرستان جویبار کلید خورده است.
آغاز اجرای پایلوت سند جامع ساماندهی سموم در مازندران با هدف کاهش آسیب‌های سموم و ارتقای سلامت عمومی
  • کد نوشته: 55310
  • شهریور ۱, ۱۴۰۴
  • بدون دیدگاه
  • به گزارش پایگاه خبری باران شمال، دکتر شهرام علا، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران در نشست هماهنگی اجرای سند جامع سموم که با حضور مدیران و کارشناسان اداره نظارت بر فرآورده‌های غذایی و بهداشتی و آزمایشگاه کنترل غذایی، اعضای مرکز تحقیقات سلامت فرآورده‌های گیاهی و دامی دانشگاه، جمعی اعضای هیئت علمی دانشگاه و نمایندگان سازمان‌های جهاد کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان برگزار شد، اعلام کرد: بر اساس سند ساماندهی جامع سموم و با همکاری سازمان جهاد کشاورزی، نظام مهندسی کشاورزی و دیگر نهادهای مرتبط، مجموعه‌ای از برنامه‌های پایلوت در استان به اجرا درآمده است که هدف اصلی آن بهینه مصرف کردن سموم کشاورزی و ارتقای سلامت عمومی است.وی افزود: از مهم‌ترین اقدامات این طرح می‌توان به تشویق کشاورزان برای مشارکت در کاهش مصرف سموم، شناسنامه‌دار کردن مزارع به ویژه گلخانه‌ها و در نهایت ثبت محصولات با کد QR اشاره کرد. این امر حتی امکان افزایش قیمت و ارزش افزوده محصولات کشاورزی را برای کشاورزان فراهم می‌کند.دکتر علا تصریح کرد: معاونت غذا و دارو نظارت مستمر بر محصولات تولیدی مزارع منتخب دارد تا کیفیت و سلامت آنها تضمین شود و شهرستان جویبار به عنوان منطقه پایلوت انتخاب شده است.وی همچنین خاطرنشان کرد: جلسات هماهنگی بین‌بخشی با حضور نمایندگان تعزیرات، صنعت و معدن، تعاون روستایی و نظام صنفی کشاورزی برگزار می‌شود تا اجرای برنامه به صورت منسجم پیش برود. همچنین مرکز تحقیقات سلامت فرآورده‌های گیاهی و دامی دانشگاه نیز طرح‌های تحقیقاتی مرتبط با این سند را اجرایی می‌کند. به موازات این طرح، سازمان جهاد کشاورزی برنامه‌های آموزشی گسترده‌ای برای ترغیب کشاورزان به مشارکت در این طرح در سطح را شهرستان‌ها اجرا می‌کند.دکتر علا در پایان تأکید کرد: اجرای این برنامه‌ها علاوه بر کاهش مصرف سموم و حفظ محیط زیست، سلامت مصرف‌کنندگان را تضمین کرده و مسیر تولید محصولات کشاورزی با کیفیت و پایدار را فراهم می‌آورد. امید است این طرح الگوی موفقی برای سایر استان‌ها باشد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *