سه شنبه / ۱۰ تیر / ۱۴۰۴ Tuesday / 1 July / 2025
×

باران شمال – پروژه هم سطح سازی آرامستان ملامجدالدین شهر ساری با رویکرد زیباسازی بصری در قدیمی ترین آرامستان مرکز استان در حال اجراست. همانطور که شهرداری ها شرایط جامعه شهری را برای شهروندان تسهیل می کنندو امورات شهری را مطابق با نیاز و کارکرد مردم به تناسب شرایط جغرافیائی و اقلیمی مهیا می کنند […]

زیبا سازی و تسهیل تردد ره آورد مدیریت آرامستان شهرداری ساری

باران شمال – پروژه هم سطح سازی آرامستان ملامجدالدین شهر ساری با رویکرد زیباسازی بصری در قدیمی ترین آرامستان مرکز استان در حال اجراست. همانطور که شهرداری ها شرایط جامعه شهری را برای شهروندان تسهیل می کنندو امورات شهری را مطابق با نیاز و کارکرد مردم به تناسب شرایط جغرافیائی و اقلیمی مهیا می کنند ، سازمان آرامستانها نیز برای مسافران ابدی و داغداران شرایطی مناسب را احیا کرده و بعضا در دستور کار قرار داده اند.

 
زیبا سازی و تسهیل تردد ره آورد مدیریت آرامستان شهرداری ساری
 

اختصاصی باران شمال به قلم رامین صادقی  – در این میان مدیریت سازمان آرامستانهای شهرداری ساری با درک عمیق از سازمان تحت تصدی خود آرامستان ملامجدالدین ساری را بگونه ای هدفمند و مناسب برای بازماندگان اهل قبور طراحی و اجرا کرده است که در نوع خود قابل تقدیر و تکریم است .درحالی‌که جمع شدن عوامل مختلف اجتماعی، فرهنگی، کالبدی، زیست‌محیطی و… در کنار هم به همراه دیگر اصول و استانداردهای طراحی آرامستان‌ها می‌تواند منجر به ایجاد فضایی برای پاسخگویی به نیازهای روحی و روانی منطبق بر اعتقادات مردم شود. آرامستان‌ها محل آرامش و سکون، یادآور خاطرات، مکانی فرهنگی، جایگاهی برای عبرت و تامل مردم است که می‌توان با تقویت زیرساخت‌های فرهنگی، اجتماعی و مشارکت‌های دینی اینگونه برداشت‌ها و تصورات منفی را از بین برد.

 

آنچه در استانداردهای بین‌المللی در زمینه طراحی آرامستان‌ها تأکید شده است، بررسی مشخصات ژئولوژی (زمین‌شناسی) و هیدرولوژی(آب‌های زیرزمینی) منطقه پیشنهادی برای احداث آرامستان است . در این راستا از نتایج میکروبیولوژی اجسادو میزان انتشار مواد آلی و معدنی به خاک، میزان نفوذپذیری خاک، سطح آب‌های زیرزمینی … استفاده می‌شود که با انجام این آزمایش‌ها می‌توان با استناد به کارشناسی فنی و زیست‌محیطی آرامستان‌های محلی و منطقه‌ای را جانمایی کرد.

 

نکته قابل توجه این است که تنها استاندارد بین‌المللی در زمینه فاصله آرامستان از کاربری‌های شهری تحت عنوان فاصله از خیابان، دیوار و حاشیه درختان است که حداقل ۳ تا۶ متر عنوان شد و آنچه بر آن تأکید شده مطالعات عمقی زیر زمین است. در استاندارد بین‌المللی و مسائل ایمنی شهر نیز، طراحی آرامستان باید به‌گونه‌ای باشد که فاصله نخستین قبر تا آخرین قبر نباید بیشتر از ۱۲۰متر باشد و به ازای هر ۵درصد شیب زمین ۳۰متر از این فاصله کاسته می‌شود که همین موضوع گواه بر لزوم تأمین امنیت و کاربرد این فضاها به‌عنوان نیاز شهری در داخل شهر است.

 

البته پرداختن به این مسائل با اینکه نیاز و لازمه اداره آرامستانهای استان مازندران است ولی در این مجال نمی گنجد اما بر اساس قانون جامع شهرسازی و معماری کشوری، مبحث اول حقوق و مقررات شهرسازی، بخش هفتم، احداث غسالخانه‌ها و گورستان‌ها به‌عنوان الزامات مدیریت شهری معرفی شده است. در اسناد طرح‌های جامع شهری نیز ایجاد و توسعه گورستان‌ها به‌عنوان تجهیزات شهری پیش‌بینی شده است. بنابراین آرامستان‌ها به‌عنوان تجهیزات شهری شناخته می‌شوند.

 

از آنجا که تجهیزات شهری به امکاناتی گفته می‌شود که باعث افزایش مطلوبیت زیست در فضاهای شهری می‌شود و بیشتر آنها تسهیلاتی هستند که تکمیل‌کننده زیرساخت‌های شهری در جهت ایجاد رفاه و آسایش برای شهروندان هستند، بنابراین توجه جدی به این نیاز به‌عنوان یکی از کاربری‌های داخل شهر حائز اهمیت است که سازمان آرامستانهای شهرداری ساری بواسطه عملکرد قابل تحسین مهربانیان مدیریت این سازمان اتفاقات خوبی را برای توسعه و تسهیل امور آرامستان ملامجدالدین فراهم آورده است .ره آورد مناسب مدیریت آرامستان شهرداری ساری.

 

عباس رجبی شهردار مرکز استان به همراه عباس نجاریان عضو شورای اسلامی شهر و مصطفی نیک نقش معاون خدمات شهری ضمن بازدید از سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری ساری مطرح کرد: عملیات همسطح سازی قبور در آرمستان ملامجدالدین ساری برنامه قابل تاملی است که با هدف زیبا سازی و تسهیل تردد زائران با حمایت شورای اسلامی شهر ساری آغاز و در حال اجرا است. وی از سازمان آرامستان به دلیل اجرای این پروژه در جهت سهولت تردد شهروندان بویژه جانبازان و معلولان و همچنین از اعضای شورای اسلامی شهر در راستای حمایت از فعالیت‌های این سازمان قدردانی کرد.

 

حمایت شورای شهر از طرحهای مناسب در جهت رفاه شهروندان
عباس نجاریان عضو شورای اسلامی شهر و نماینده این شورا در سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری ساری در سخنانی ضمن قدردانی از تلاش‌های کارکنان این مجموعه،اظهار کرد: شورای اسلامی شهر همواره از برنامه و طرح‌هایی که در راستای رفاه شهروندان و توسعه شهر ساری باشد حمایت خواهد کرد. نجاریان در ادامه بر اجرای برنامه‌های فرهنگی و توجه ویژه مدیریت شهری به رفاهیات کارکنان مجموعه آرامستان در راستای افزایش روحیه خدمتی تاکید کرد.

 

مشروح اقدامات سازمان آرامستان شهرداری ساری
مصطفی مهربانیان، رییس سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری ساری نیز همسطح سازی قطعه‌های ۳، ۵ و ۸ آرامگاه ملامجدالدین ساری را از اقدامات عمرانی این سازمان در دو ماه اخیر عنوان کرد و افزود: در گام نخست، سه قطعه از آرامستان ملامجدالدین توسط این سازمان همسطح سازی و مقرر شد یک قطعه دیگر از این قطعات توسط سازمان عمران و بازآفرینی شهری شهرداری ساری عملیاتی و اجرا شود.

وی با اعلام اینکه ساخت غسالخانه مجهز از دیگر برنامه‌هایی است که در دستور کار این سازمان قرار دارد، توضیح داد: بنا داریم بر اساس تاکیدات شهردار ساری، غسالخانه‌ای مجهز در محل بهشت رضای ساری نیز احداث کنیم. مهربانیان اعلام کرد: با کمک خیّران و برای حمل زائران به اماکن مقدس و زیارتی، ۲ دستگاه خودروی زائربَر به آرامستان شهرداری افزوده شده است.

 

وی، ساخت سقاخانه، بازسازی درب ورودی آرامگاه، نصب دستگاه گلاب‌پاش در سردرب ورودی آرامگاه، کاشت ۲۰۰ اصله نهال نارنج و افتتاح سالن اجتماعات برای برگزاری مراسمات را از اقدامات این سازمان در دو ماه اخیر اعلام کرد. در پایان، رییس سازمان مدیریت آرمستان‌های شهرداری ساری گفت: نصب تصفیه هوا در غسالخانه و امور متوفیات، خرید ۵۰۰ عدد صندلی برای مراسمات، تجهیز و بازسازی اتاق متوفیات و ساماندهی کابل‌های برق را از دیگر اقدامات این سازمان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *